Asgari ücretli ve emekliye ara zam! Cumhurbaşkanı onayladı

Asgari ücretli ve emekli için son dakika haberi. Seçim sonrası ara zam geliyor. Milyonlar tepkisini göstermiştir, beklenen zam geliyor.

Asgari ücretli ve emekliye ara zam! Cumhurbaşkanı onayladı

Emekli ve asgari ücretli vatandaşlar geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimde sandıkları adeta protesto etti. Milyonlarca kişi sandığa gitmedi, seçime katılım oldukça düşük oldu. Seçim sonuçları hükümet için hiç iç açıcı olmazken, bundan sonra atılacak adımlar merak ediliyordu. Nihayet beklenen ilk adım geldi. Asgari ücretli ve emekliyi sevindirecek adım nihayet atılıyor. Ara zam için düğmeye basıldı, hazırlıklar başladı. Peki ne kadar zam gelecek? İşte asgari ücrete ve emekliye beklenen ara zam miktarı…

EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİ ZAM BEKLİYOR

2024 yılının başında asgari ücrete ve emekliye güzel bir zam yapıldı. Asgari ücret 17 bin 2 TL’ye yükselirken, emekli kök maaşlara yapılan zam ise yüzde 49,25 oldu. Ancak enflasyon nedeniyle bu zamlar yetersiz kaldı. Emekliler ve asgari ücretliler enflasyon karşısında ezilirken seçim öncesi ilave zam beklentisi vardı. Bu beklenti ise karşılık bulamadı. Emekli ve asgari ücretli vatandaş ise geçim sıkıntısını hesabını sandıkta sordu. Milyonlarca emekli sandığa gitmezken, sonuçlar Ak Parti için tam bir hezimet oldu. Şimdi gözler seçim sonrası atılacak adımlara çevrildi.

AK PARTİ MYK YAPILDI

Seçimin hemen ardından dün Ak Parti MYK yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, vatandaşın tepkisinin farkında olduklarını ve bunu çözmek için gerekeni yapacaklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra asgari ücretli ve emekli için zam umutları yeniden doğdu.

EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİYE ARA ZAM VAR MI?

SGK uzmanı Muhammet Bayram, seçimden hemen sonra hükümetin atacağı yeni adımları açıkladı. Asgari ücretli ve emekli için zam umutlarının yeniden doğduğunu söyleyen Bayram, beklentilerini de anlattı. En düşük emekli maaşının 15.000 TL seviyesine çekilmesinin gündemde olduğunu belirten Bayram, asgari ücrete de Temmuz ara zammı olacağını dile getirdi. Bu zamla asgari ücretin 20.000 TL’ye yükseltilmesi bekleniyor. Böylece hükümet, hem emeklinin hem de asgari ücretlinin gönlünü almış olacak.