Emekli ve Asgari Ücretli Karalar Bağlayacak! Maaşlardan 1.500 TL - 2.550 TL Kesilecek

Emeklilere ve asgari ücretlilere enflasyon darbesi: Maaşlar eriyor. Emekli maaşlarından 1.500 TL, asgari ücretten ise 2.550 TL kesilecek. İşte detaylar…

Emekli ve Asgari Ücretli Karalar Bağlayacak! Maaşlardan 1.500 TL - 2.550 TL Kesilecek

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, emekli ve asgari ücretli vatandaşların maaşlarında yaşanan erimeyi eleştirdi. İlgezdi, enflasyon karşısında emeklilerin ve asgari ücretlilerin alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü vurguladı.

EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ ERİMENİN BOYUTLARI

İlgezdi'nin açıklamalarına göre, TÜİK'in enflasyon verilerine göre, emekli maaşları 2024 yılının ilk üç ayında bin 500 TL değer kaybetti. "Emeklilerimizin feryadını iktidar duymuyor" diyen İlgezdi, enflasyonla mücadelenin yetersiz kaldığını ifade etti.

emekli-ve-asgari-ucretli-karalar-baglayacak-maaslardan-1-500-tl-2-550-tl-kesilecek.jpg

ASGARİ ÜCRETİN ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR

Asgari ücretlilerin de benzer bir durumla karşı karşıya olduğunu belirten İlgezdi, 2024'ün ilk üç ayında asgari ücretlinin cebinden enflasyon nedeniyle 2 bin 550 TL'nin eridiğini söyledi. Gerçek enflasyon oranlarının daha yüksek olduğunu belirten İlgezdi, durumun daha da vahim olduğunu dile getirdi.

HÜKÜMETİN TUTUMU ELEŞTİRİLİYOR

İlgezdi, hükümetin lüks içinde yaşarken emeklileri ve asgari ücretlileri göz ardı ettiğini öne sürdü. CHP'li milletvekili, yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen hükümetin gerekli adımları atmamasını eleştirdi ve mevcut ekonomik politikaların yetersizliğine dikkat çekti.