EMEKLİLER Dikkat! 3’lü Ödeme Hesaplara Yatıyor

Emekliler dikkat! Hemen hesaplarınızı kontrol edin. 3’lü ödeme IBAN’a geçiyor. İşte müjde gibi müjdenin detayları…

EMEKLİLER Dikkat! 3’lü Ödeme Hesaplara Yatıyor

Emekli maaşı alan 17 milyon vatandaşa ay sonu sürprizi geldi. SSK, Bağ-Kur, Memur emeklisi ve EYT emeklisi olanlar 3’lü ödeme alıyor. Mart ayı, seçimlerin de etkisi ile emekliye bir çok sürpriz haberle geçmişti. Aslında yılbaşından bu yana emeklilere peş peşe sürpriz haberler geldi. Önce yüzde 49,25 maaş zammı, hemen ardından yüzde 50 bayram ikramiyesi zammı ve son olarak da kamu bankalarından gelen promosyon zammı emekliye nefes aldırdı. Her ne kadar emeklinin beklediği ek zam haberi gelmese de Nisan ayı ortalarında yeni sürprizler de gelecek.

emekliye-mujde-4.jpg

Nisan ayının başında ise emekliye sürpriz ödemeler peş peşe gelecek. Yaklaşan Ramazan bayramı öncesi emekliye 3 ödeme birden var. 1-7 Nisan tarihleri arasında emekliler IBAN numarasından ek ödeme almaya hak kazanacak. 4A 4B 4C ve EYT emeklisinin tamamı için ek ödeme fırsatları geçerli. Peki emekliye hangi ödemeler yatacak? Emeklilere kaç TL ödeme var. İşte Nisan başında emekliye özel müjdeler ve detaylar…

emekliye-mujde-1.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ O TARİHLERDE YATACAK

Nisan ayı başında emekliyi bekleyen ilk ödeme bayram ikramiyesi olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bayram ikramiyesi ödemelerine ilişkin geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yapmıştı. Bütün emeklilerin ikramiye ödemeleri 1-5 Nisan tarihleri arasında tamamlanacak. Emekli bayram ikramiyesi 3000 TL olarak hesaplara geçecek ve başvuru şartı da yok.

emekliye-mujde-2.jpg

EMEKLİYE 12.000 TL’YE KADAR PROMOSYON DESTEĞİ

Emeklilere diğer bir ödeme ise kamu bankalarından geliyor. Bayram öncesinde emekliler için önemli bir jest yapan devlet bankaları, başvuru yaparak 3 yıllığına emekli maaşını kendisinden alan 4A 4B 4C emeklisine artık 8000 TL ile 12.000 TL arasında ek ödeme imkanı veriyor. Tek şartla promosyon desteği almak isteyen emekliler, en geç 3 Nisan tarihine kadar başvurusunu yaparak IBAN numaralarından ödemeyi alabilir. Başvuru işlemleri ise hem şubelerden hem de dijital bankacılıktan rahatlıkla yapılabiliyor.

emekliye-mujde-3.jpg

EMEKLİ MAAŞ ÖDEMELERİ DE BAYRAM ÖNCESİNE ALINABİLİR

Emekliler bir süredir emekli maaş ödeme tarihlerine ilişkin araştırma yapıyordu. Özellikle ödemeleri bayrama denk gelen SSK ve Bağ-Kur emeklisi, emekli maaş ödemelerinin öne çekilmesini istiyordu. Emekli maaşı ödemelerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak, geçmiş yıllarda emekli maaşı ödemeleri bayram öncesine çekilmişti. Bu yıl da hükümetin benzer bir karar alması ve maaş ödeme tarihlerini değiştirmesi bekleniyor. Eğer Cumhurbaşkanı onayı ile böyle bir karar alınırsa emekli maaş ödemeleri ile beraber bayram öncesi emekliye 3 ödeme birden yatmış olacak.