Emeklilere Sürpriz Seyyanen Zam Müjdesi! 10.000 TL Maaş Alanlara Artış Var

Emekliye seyyanen zam yeniden gündemde. 10.000 TL maaş alan emekliler için sürpriz açıklama geldi. Peki seyyanen artış ne zaman yapılacak?

Emeklilere Sürpriz Seyyanen Zam Müjdesi! 10.000 TL Maaş Alanlara Artış Var

Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması son günlerde en çok konuşulan konulardan biriydi. Özellikle yerel seçimler öncesinde beklenti yükseldi. Ancak yerel seçim öncesi beklenen zam yapılmadı. Seçim sonuçları geldikten sonra ise emekliye seyyanen zam konusu yeniden konuşulmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'da seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, “hatalarımızdan ders alıp gereken adımları atacağız” ifadelerini kullandı. Peki yerel seçim sonrası emekliye seyyanen zam yapılacak mı? Emekliye ne zaman seyyanen zam gelecek?

Son dakika emekli maaşı haberleri gelmeye devam ediyor. Yerel seçim öncesi seyyanen zam konusu çok konuşulmuştu. Emekliler ise gelmeyen zammı sandıkta protesto etti. Milyonlarca emekliden AK Parti'ye son seçimde oy çıkmadı. Emekli maaşı zammı ile ilgili 1 Nisan tarihi itibarıyla yeni gelişmeler var. Peki emekliye seyyanen zam yapılacak mı? Emekli maaşı zammı ve seyyanen artış ne zaman olacak? Son dakika açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.

emekliye-seyyanen-zam-1.jpg

EMEKLİ MAAŞLARINA SEYYANEN ARTIŞ OLACAK MI?

31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimler öncesinde emekliye seyyanen zam konusu en çok konuşulan başlıklar arasındaydı. Milyonlarca emekli özellikle 10.000 TL maaşla geçim sıkıntısı çektiklerini belirterek yeni bir artış beklediklerini sık sık dile getiriyordu. Ancak beklenen zam seçim öncesinde verilmedi. Emekli maaşı alan vatandaşlar da bu duruma tepkisini Dün yapılan seçimlerde gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise seçim sonrası yaptığı açıklamada “Yapılan hatalardan ders alacaklarını ve gerekli adımları atacaklarını” söyledi. Bu açıklama ile birlikte emekliye yeni zam gelecek mi sorusu da bir kez daha gündem oldu.

emekliye-seyyanen-zam-2.jpg

EMEKLİYE NE KADAR SEYYANEN ZAM GELECEK?

31 Mart seçimlerinin tamamlanması ile birlikte Gündem yeniden emekli maaşlarına zam konusuna döndü. Milyonlarca emeklinin beklediği artış Temmuz ayında gerçekleşecek. Ekonomik anlamda zorluk çeken özellikle 10.000 TL maaşla geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere Temmuz ayında güzel bir iyileştirme yapılması bekleniyor. Fakat son seçim sonuçlarına bakılırsa emekli seçmenin tepkisi de son derece yüksek. Bu sebeple hükümetin Temmuzdan önce de bir adım atabileceği iddia ediliyor.

Emekli maaşlarına seyyanen zam konusunda şu an için net bir açıklama yok. Ancak beklenen rakam 5000 TL'lik bir artış. Enes emekli maaşının 5.000 TL artışla 15.000 TL'ye yükseltilmesi planlanıyor. Uzun süreden beri konuşulan 5000 TL seyyanen zam için 31 Mart sonuçları da belirleyici olacak. Çünkü AK Parti elindeki birçok belediyeyi kaybetti. Büyük şehirlerde ise büyük bir hezimete uğradı. Bu sebeple Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hızlı adımlar atacağı ve bir an önce emeklinin beklediği artışı yapacağı konuşuluyor.