Emeklilere Temmuz Zammı İçin Kötü Haber! Bu Kişilere Zam Yok

Milyonlarca emekli Temmuz zammı beklerken kötü haber geldi. O emeklilere Temmuz ayında zam yok.

Emeklilere Temmuz Zammı İçin Kötü Haber! Bu Kişilere Zam Yok

Emekli maaşı alan 16 milyon vatandaş seçim öncesinde seyyanen zam bekliyordu ancak hükümeti bu konuda tüm kapıları kapattı. Bu nedenle de gözler Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zammı çevrildi. Şimdiden yüzde kaç emekli maaşı zamlı olacağı hesaplanırken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in temmuz zammı planı sızdı. Kulislerden gelen bilgilere göre bazı emekliler Temmuz ayında zam alamayacak. Peki hangi emeklilere zam yapılmayacak?

SSK bağ-kur ve memur emeklisi için Ocak 2024 emekli zammı yüzde 49.25 oranında olmuştu. Bu yıl en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL olarak belirlendi. Ancak 31 Mart öncesi emekliler bu konuda büyük bir Tepki göstererek hem mitinglere hem de Sandıklara gitmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan seyyanen Zam konusunda kapıları kapatırken emeklilere ödenecek ekstra paranın hazinede olmadığını söyledi. Bu sebeple de gözler Temmuz zammına çevrildi. Ancak emekliye temmuz zammı ile ilgili de kötü haberler gelmeye devam ediyor. Milyonlarca emekli Temmuz ayında büyük bir hayal kırıklığı yaşayacak. Çünkü bazı emekliler için zam yok. Peki hangi emeklilere temmuzda zam yapılmayacak? Emekli temmuz zammı ne kadar olacak?

EMEKLİYE TEMMUZ ZAMMI İLE İLGİLİ KULİS BİLGİSİ SIZDI

Temmuz ayında emekli maaşlarına enflasyon farkı ve refah Payı ile birlikte yeni bir zam yapılması bekleniyor. Şimdiden emekli temmuz zammı için hesaplamalar başladı. Ekonomi yönetimi ise 16 milyon emekliye verilecek ekstra ödemeleri bir yük olarak değerlendiriyor. O sebeple de Temmuz ayında emekliye yapılacak Ek zammın kök maaş zammı olarak tutulacağı tahmin ediliyor.

emeklilere-temmuz-zammi-icin-kotu-haber-bu-kisilere-zam-yok-1.jpg

O EMEKLİLER ZAM ALAMAYACAK

Kulislere sızan bilgilere göre Temmuz ayında kök maaş zammı yapılarak en düşük emekli maaşının artmaması sağlanacak. Şu anda her ne kadar kök Maaşlar 10.000 TL'nin altında olsa da emekliler en az 10.000 TL maaş alıyor.

Temmuz ayında kök maaş zammı yapılırsa en düşük emekli maaşında herhangi bir değişiklik olmayacak. Bu durumda da emekli maaşı alan vatandaşlar 10.000 TL maaşa mahkum edilmiş olacak. Bu konuda kulis bilgileri SGK uzmanları tarafından paylaşılırken emeklilerden de ilk tepkiler gelmeye başladı.

EMEKLİYE TEMMUZ’DA NE KADAR ZAM GELECEK?

Peki emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak soru işareti emekli maaşları kaç TL olacak? Temmuz ayında yapılacak kök maaş zammının enflasyon rakamlarına göre yüzde 25 civarında olması bekleniyor. Hatta bu yıl refah payı zammının da verilmeyeceği konuşuluyor. Şu anda kesin bilgiler yok. Ancak kulis bilgileri emekliyi şimdiden hayal kırıklığına uğratmış durumda. Eğer emekliye kök maaş zammı yapılırsa en düşük emekli aylığı olan 10.000 TL de herhangi bir artış olmayacak. Kök maaşı 10.000 TL'nin üstüne çıkmayan emekliler de yine açlık sınırında Maaş almaya mahkum olacak. Türkiye'nin önünde yeni bir seçim olmaması da emekliye endişelendiriyor.