Fahiş fiyat artışı yapan işletmeler şimdi yandı! Ağır yaptırımlar geliyor

Vatandaşın isyan ettiği ve günden güne şikayetlerin çoğaldığı konu Meclis’e geliyor. Fahiş fiyat artışı yapan işletmeler şimdi yandı. Meclis’te görüşülecek olan konu ile ilgili ağır yaptırımlar geliyor. Gözler TBMM’ye çevrildi.

Fahiş fiyat artışı yapan işletmeler şimdi yandı! Ağır yaptırımlar geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 23 Nisan dolayısıyla Salı günü Genel Kurul’da özel bir oturum gerçekleştirecek. Bu hafta önemli yasa teklifleri Meclis’e görüşülecek. Gözler yeni haftaya çevrilirken gündemin en kritik konusu olan ve vatandaşı isyan ettiren fahiş fiyat artışının önüne geçebilmek için de yeni adımlar atılacak. Şimdi tüm gözler Ticaret Kanunu’nda yapılacak düzenlemelerde. Fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilen idari para cezalarının artırılması ile ilgili düzenlemenin de teklifte yer alacağı belirtiliyor. İşte detaylar…

SALI GÜNÜ GENEL KURUL’DA ÖZEL OTURUM

Türkiye Büyük Meclisi’nde gündem oldukça yoğun. Bu hafta 23 Nisan etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan Meclis, Salı günü de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Genel Kurul’da özel bir oturum gerçekleştirecek. Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin liderlerinin söz konusu oturumda 10’ar dakikalık konuşma yapacağı ve akşam da 23 Nisan resepsiyonu gerçekleştirileceği öğrenildi.

fahis-fiyat-artisi-yapan-isletmeler-simdi-yandi-agir-yaptirimlar-geliyor-001.jpg

YASA TEKLİFLERİ GÖRÜŞÜLECEK

23 Nisan’ın ertesi günü ise yasa teklifleri görüşülmeye başlanacak. Çarşamba günü Meclis Genel Kurulu’nda enerji alanındaki yasa teklifinin görüşülmelerine başlanacak. Söz konusu teklif, yerli üretim ve ithal doğalgazın Türkiye’de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesini içermekte. Bu düzenlemeye göre, kıyı ve sahil şeritleri hariç denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek.

fahis-fiyat-artisi-yapan-isletmeler-simdi-yandi-agir-yaptirimlar-geliyor.jpg

FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YAPAN İŞLETMELERE AĞIR YAPTIRIMLAR GELİYOR

Vatandaşı isyan ettiren ve günden güne büyüyerek devam eden fahiş fiyat artışı da Meclis gündemine geliyor. Meclis gündemine gelmesi beklenen önemli yasa tekliflerinden biri de Ticaret Kanunu’nda yapılacak düzenleme. Teklifin yaklaşık 20 maddeden oluşması bekleniyor. Fahiş fiyat artışı yapan işletmelere yönelik verilen idari para cezalarının artmasına ilişkin düzenleme de yer alacak. Öte yandan işletmelere kapatma yaptırımı getirilmesi de tartışılacak olan konular arasında yer alıyor.