Kredi kartı kullananlara kötü haber! 4 yeni kısıtlama geliyor

Kredi kartı kullanan milyonlarca kişiye kötü haber son dakika duyuruldu. TCMB kararı ile yeni kısıtlamalar geliyor.

Kredi kartı kullananlara kötü haber! 4 yeni kısıtlama geliyor

Türkiye’de kredi kartı kullanımı özellikle enflasyon artışı sonrasında rekora koşuyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kontrolsüz kredi kartı kullanımını önlemek amacıyla yeni kısıtlamalar yapmaya devam ediyor. Bugün de 4 aşamalı bir sınırlama planı gündeme geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı kullanan vatandaşlara kötü haberi vermeye hazırlanıyor. Kontrolsüz kredi kartı kullanımının önlenmesi amacıyla 4 aşamalı yeni sınırlamalar için hazırlıklar başladı. Oldukça sert önlemler yolda.

KREDİ KARTI KULLANIMINA DÖRT YENİ SINIRLAMA

Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerindeki taksit sınırlarını ve nakit avans kullanımını kısıtlayarak, kredi kartı faiz oranlarını artırma ve asgari ödeme tutarlarını yükseltme planları yapıyor. Bu adımların, kredi kartı kullanımındaki çılgınlık boyutlarına bir tepki olarak değerlendiriliyor.

TAKSİTLİ ALIŞVERİŞLERDE KISITLAMALAR

Bankalar, nakit avans işlemleri için taksit sınırlarını 12 aydan 3 aya indirmeye başladı. İlerleyen dönemlerde taksitli alışverişlerde de benzer kısıtlamaların getirilmesi bekleniyor. Bu kısıtlamalar, özellikle yüksek faiz oranları ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle tüketici harcamalarını dengede tutmayı amaçlıyor.

KREDİ KARTI LİMİTLERİNDE DÜZENLEMELER

Bankaların düşük gelirli müşterilere sunduğu yüksek kredi kartı limitleri, BDDK mevzuatına rağmen devam ediyor. Merkez Bankası'nın yeni düzenlemeleriyle bu limitler düşürülecek, böylece borçlanma oranlarının sağlıklı bir seviyeye çekilmesi hedefleniyor.

FAİZ ORANLARI VE ASGARİ ÖDEME TUTARLARINDA ARTIŞ

Kredi kartı faiz oranlarının yeniden güncellenmesi ve artırılması planlanıyor. Pandemi sürecinde yüzde 20'ye kadar düşürülen asgari ödeme tutarları da eski seviyelerine çıkarılabilir, bu da milyonlarca vatandaşın ödeme alışkanlıklarını etkileyecek.