Maaş zammı müjdesi! Yeni zamlı maaşlar açıklandı

Maaş zammı müjdesi son dakika açıklandı. Bayram sonrası zam müjdesi verildi. İşte yeni zamlı maaş tablosu….

Maaş zammı müjdesi! Yeni zamlı maaşlar açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dakika maaş zammı müjdesini duyurdu. Ramazan bayramı sonrası milyonlarca kişinin araştırdığı konular arasında yer alan sosyal yardım ödemeleri zamlı olarak hesaplara geçiyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 15 Nisan'dan itibaren başlayacak olan ödemeler T.C kimlik numarası sonuna göre yapılacak. Dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, engelli maaşı ve 65 yaş maaşı gibi tüm sosyal yardım ve destek ödemelerinde önemli artışlar var. Aile Bakanlığı son dakika Yeni Zamlı maaş ödeme tarihleri ve detaylar haberimizde…

Türkiye'de milyonlarca vatandaş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ve destek fırsatlarını takip ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan kişilere yönelik başlatılan sosyal yardımlar her ay düzenli olarak hesaplara yatıyor. Bu yardımlar arasında en dikkat çekenler ise dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, 65 yaş maaşı ve engelli maaşı oluyor. Ocak 2024 sosyal yardım zammı ile birlikte bu ödemelerde önemli bir artış oldu. Nisan ayı sosyal yardım ödemeleri Yarın itibarıyla başlıyor. Peki zamlı ödemeler ne kadar oldu? Zamlı sosyal yardım ve destek ödemeleri ile ilgili merak edilenler haberimizde…

NİSAN AYI SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ 15 NİSAN’DA BAŞLIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı belirli şartlar doğrultusunda Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere her ay düzenli sosyal yardım ve destek ödemesi veriyor. Bu ödemeler bakanlık tarafından belirlenen takvim doğrultusunda hesaplara geçiyor. Nisan 2024 sosyal yardım ödemeleri de 15 Nisan tarihinden itibaren T.C kimlik numarası sonuna göre hesaplara aktarılacak. Evde bakım maaşı engelli maaşı 65 yaş aylığı dul ve yetim maaşı ödemeleri yarın başlıyor.

ZAMLI SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

2024 yılı için dul ve yetim, evde bakım, 65 yaş aylığı ve engelli maaşlarının güncel tutarları belirlendi. İşte ayrıntılar:

65 yaş aylığı: Bu aylık, Ocak 2024'te artışla 3.574 TL oldu.

Evde bakım aylığı: Evde bakım aylığı, yeni zamlarla birlikte 7.758 TL'ye yükseldi

Engelli aylığı: Engel oranı %40-69 arasında olan bireyler için aylık 3.912 TL, %70 ve üzeri engelli bireyler için ise 5.685 TL olarak belirlendi​.

SOSYAL YARDIM ALMA ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri belirli şartlar doğrultusunda vatandaşa sağlanıyor. Ortak Kriter ise hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması oluyor. Ancak 65 yaş maaşı evde bakım maaşı ve engelli maaşı alabilmek için özel kriterlerde bulunuyor. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi alabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.