PTT 5 bin 782 TL bayram desteği verecek! Son gün 8 Nisan

PTT'den çocuklar ailelere 5782 TL Bayram desteği ödenecek. Başvuru için son gün 8 Nisan 2024. Başvuru şartları haberimizde…

PTT 5 bin 782 TL bayram desteği verecek! Son gün 8 Nisan

PTT'den çocuk sahibi ailelere yeni nakit destek ödemesi başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı sosyal yardım ödemelerinin büyük çoğunluğu PTT üzerinden vatandaşı yatıyor. Ramazan Bayramı öncesinde de sosyal ve ekonomik destek ödemeleri için ödeme tarihleri belli oldu. Birçok vatandaş sosyal yardım ödemeleri bayram öncesi yatacak mı ne zaman yatacak gibi sorulara yanıt arıyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ödediği SED yardımı bayramdan önceye alındı. Ortalama 5.782 TL'lik sosyal ve ekonomik destek ödemesi hesaplara geçiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağlandığı sosyal yardım ve destek ödemeleri devam ediyor. Birçok yardım ödemesi Bayram öncesine çekilmişti. Aile Bakanlığı, çocuklu ailelere sağlanan SED ödemesi için de bayramdan önce hesaplara yatacağı konusunda açıklama yaptı. Peki sosyal ve ekonomik destek ödemesi ne kadar oldu? SED yardımı ne zaman yatacak? İşte Aile Bakanlığı tarafından verilen sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile ilgili yeni gelişmeler…

ÇOCUKLAR AİLELERE ORTALAMA 5782 TL ÖDEME

Sosyal yardımlar 2024 yılının başında gelen zamlarla birlikte yüzde 50'ye yakın oranda arttı. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi yani diğer adıyla SED yardımı da zamlı olarak ödenen ödeme yardımlardan biri oldu. Çocuk başına yapılan bu ekonomik destek çocukların eğitim kademesine göre değişiklik gösteriyor. 2024 yılı SED yardımı miktarları şöyle:

Okul öncesi eğitim alan çocuklar için aylık 3 bin 614 lira,

İlköğretim öğrencileri için 5 bin 421 lira,

Ortaöğretim öğrencileri için 5 bin 782 lira,

Üniversite öğrencileri için ise en fazla 6 bin 505 lira

8 NİSAN'DA HESAPLARA YATIYOR

Aile Bakanlığı tarafından PTT ve Ziraat Bankası IBAN numarası aracılığı ile verilen SED yardımı Nisan 2024 ödemeleri en geç 8 Nisan tarihinde T.C kimlik numarası sonuna göre hesaplara yatıyor. Henüz başvuru yapmamış olan ailelerde T.C kimlik numaraları ile e-devlet üzerinden başvuru formunu doldurarak bu ekonomik destek ödemesi için başvuru yapabiliyor. En önemli şart ise hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Sadece çocuğu okula giden aileler bu ödemeden yararlanabiliyor. Başvuru şartlarını taşıyanlar T.C kimlik kartları ile birlikte en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na da başvuru yapabilir. SED yardımı 12 ay boyunca düzenli olarak ödeniyor ve doğrudan PTT'den ya da Ziraat Bankası IBAN numarasından her ay otomatik yatıyor.