PTT bayram arifesinde çocuklu ailelere 6 Bin 505 TL nakit destek ödemesi verecek

PTT'den çocuklu ailelere bayram öncesi nakit destek duyurusu geldi. 6.505 TL ödemeler hesaplara yatıyor.

PTT bayram arifesinde çocuklu ailelere 6 Bin 505 TL nakit destek ödemesi verecek

PTT'den bayram öncesi ailelere yönelik tekrar yardımlaşmıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, nisan ayı sosyal yardım ve destek üzerinden öne çekti. Çocuklar aileleri için verilen yardım ödemeleri de bayram öncesine alındı. PTT aracılığıyla yapılacak olan ödemelerin tarihleri açıklandı, ödenen miktarı da belli oldu. Ailelere yönelik yeni sosyal yardım fırsatlarına ilişkin merak edilenler haberimizde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik anlamda zor durumda olan Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan ailelere her ay düzenli sosyal yardım ve destek ödemesinde bulunuyor. Bakanlık tarafından hazırlanan çok sayıda farklı sosyal yardım programı bulunuyor. Bu programlar arasında, çocukların eğitim giderlerini hafifletmek amacıyla verilen SED ödemesi yardımı da var. Bu ödeme çocuklu ailelere, çocuk başına verilen ve yüksek miktarda ödenen sosyal yardımlardan biri oluyor. Özellikle yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi SED ödemesi öne çekilecek mi sorusunun yanındaki merak ediliyordu. Aileleri sevindirecek Haber geldi, bakanlık ödemelere başlıyor.

PTT'DEN 6505 TL ÖDEME BAŞLIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı sosyal yardım ve destek ödemeleri PTT üzerinden ya da Ziraat Bankası IBAN numarasından yapılıyor. Bugün itibarıyla ödemeler hesaplara yazmaya başlıyor. TC kimlik numarası sonuna göre yapılan sosyal yardım ve destek ödemesi miktarı 6.505 TL'ye kadar yükseliyor. Çocuklu ailelere verilecek olan bu ödeme çocukların eğitim kademesini göre de farklılık gösteriyor.

SED YARDIMI NE KADAR OLDU?

Devlet, 2024 yılının başında memur maaş katsayısını belirledi. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi yardımı da memur maaş katsayısına göre belirleniyor. 2024 Ocak ayında yapılan zamla birlikte SED ödemesi miktarı çocukların eğitim kademesine göre farklılık gösterdi. Anaokulu öğrencileri için 3614 TL, ilköğretim öğrencileri için 5421 tl, ortaöğretim öğrencileri için 5782 TL ve Üniversitede eğitim gören öğrenciler için 6.505 TL sosyal ve ekonomik destek ödemesi veriliyor. SED ödemesi ile ilgili başvuru işlemleri e-devlet aracılığıyla yapılabiliyor.

KİMLER SED ÖDEMESİ ALABİLİR?

Sosyal ve ekonomik destek ödemesi aile Bakanlığı tarafından sağlama verilmeli sosyal yardımlardan biri. Çocuklu aileler çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamayacak durumda ise bu Ödeme için başvurularını yapabiliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına giderek ya da e-devlet aracılığıyla başvuru formunu doldurarak SED ödemesi için müracaatta bulunabilirsiniz.