Resmi Gazete'de gece yarısı çıktı! Emekliye Pazartesi-Salı 15.000 TL ek ödeme başlıyor

Emekliye müjde Resmi Gazete’de gece yarısı çıktı. Ek ödemeler Nisan ayında da sürecek. Pazartesi-Salı 15.000 TL ek para IBAN numarasına yatacak.

Resmi Gazete'de gece yarısı çıktı! Emekliye Pazartesi-Salı 15.000 TL ek ödeme başlıyor

Resmi Gazete'de son dakika açıklaması emekliye geldi. Nisan ayında da emekli için ek ödemeler devam edecek. Artık bankalar, emekliler için çok daha yüksek promosyon ödemesi verecek. SSK Bağ-Kur, 4C ve EYT emeklisine kamu bankalarının verdiği promosyonlar tüm bankalara da bir hareketlilik kazandırdı. Bankalar, SGK ile yeniden masaya oturarak Nisan ayı promosyon ücretlerini belirledi. Yarından itibaren başlayacak yeni ek ödemeler de belli oldu. Resmi Gazete’de gece yarısı çıkan kararla emekliye 15.000 TL ek ödeme başlıyor. İşte detaylar…

EMEKLİYE 1 NİSAN’DAN İTİBAREN YENİ PROMOSYONLAR YATACAK

Emekli maaşı alanlar için sürpriz bir haber gece yarısı geldi. 1 Nisan 2024 itibariyle tüm bankalarda promosyonlar güncelleniyor. SGK, 19 banka ile bir kez daha masaya oturdu. Bu görüşmelerde taban ve tavan promosyon ücretleri güncellendi. Alınan kararlara göre 19 banka tarafından emekliye verilecek en düşük promosyon 8000 TL olarak belirlendi. En yüksel promosyon ise 12.000 TL’ye yükseltildi.

Kamu bankaları şu anda SGK tarafından belirlenen bu rakamlar üzerinden promosyon veriyor. Yani Ziraat, Vakıf ve Halkbank tarafından ödenen promosyonlar 8000 TL ile 12.000 TL arasında değişiyor. Ancak özel bankalarda rakamlar bir miktar daha arttı. Bir çok özel bankada promosyon ücretleri 15.000 TL’nin üstüne yüksedi.

3 BANKA PROMOSYONDA REKOR KIRDI

SGK’nın 19 banka ile masaya oturması sonrasında promosyon rekabeti yeniden hız kazandı. 3 banka ise promosyonda rakiplerine fark attı. İşte listenin 3 sırasındaki bankalar:

Akbank: 10.000 TL ve üstü maaş alan emeklilere 15.000 TL net promosyon verilecek. Ayrıca Akbank’ın kredi kartlarını kullananlara da 2500 TL ek para ile birlikte 17.500 TL ödeme yapılacak.

ING Bank: ING Bank’tan da önemli bir promosyon atağı geldi. ING Bank’ın yeni promosyonu 10.000 TL net promosyon ve 5000 TL de fatura ödeme talimatı olmak üzere toplam 15.000 TL promosyon ödemesi yapmaktadır.

Türkiye Finans: Emekli promosyonu konusunda cömert davranan bankalardan biri olan Türkiye Finans’ta net promosyon 15.000 TL oldu.

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

Emekli promosyon kampanyalarına başvurular yarından itibaren başlıyor. Bütün bankaların Nisan ayı promosyon kampanyaları 30 Nisan’a kadar devam edecek. Başvuru işlemleri seçtiğiniz bankanın şubelerinden, mobil bankacılıktan, internet bankacılığından başvuru yapılabilir.