2000 sonrası için MÜJDE VAR! Cumhurbaşkanı ve TBMM onayladı

2000 sonrası için erken emeklilik müjdesi son dakika geldi. cumhurbaşkanı ve TBMM onayı ile yeni emeklilik fırsatı duyuruldu.

2000 sonrası için MÜJDE VAR! Cumhurbaşkanı ve TBMM onayladı

2000 sonrası için MÜJDE VAR! Cumhurbaşkanı ve TBMM onayladı!

Erken emeklilik bekleyenler için yeni düzenlemeler yolda. Sigorta giriş tarihi ve SGK prim ödemelerine göre milyonlarca kişiye emeklilik fırsatı sunulacak. Erken emeklilik bekleyen milyonlarca kişinin gündeminde son dönemlerde 2000 sonrası için yapılacak düzenlemeler yer alıyor. Kademeli emeklilik düzenlemesi de en çok konuşulan Yeni düzenlemeler arasında yer alıyor. Özellikle 1999 ile 2008 yılları arasında sigorta başlangıcı olan ve EYT'yi de kıl payı kaçırmış olan vatandaşlar kademeli emeklilik düzenlemesi ile erken emeklilik hayallerini hayata geçirmeyi bekliyor. Peki kademeli emeklilik çıkacak mı Ne zaman çıkacak? Kademeli emeklilik kimleri kapsayacak?

Geçtiğimiz yıl çıkan EYT düzenlemesi sonrasında birçok vatandaş Kıl payı bu fırsatı kaçırdığı için hükümetten yeni düzenlemeler bekliyordu. Son dönemlerde gündemde sık sık konuşulan konulardan biri de kademeli emeklilik olmuştu. Özellikle sigorta girişi 2000 yılı ve sonrası olan vatandaşlar Bu konuda bir adım atılmasını ve erken emeklilik hakkının kendilerine teslim edilmesini istiyordu. Beklenen erken emeklilik düzenlemesi ile ilgili yeni gelişmeler var. Peki kademeli emeklilik çıkacak mı Ne zaman çıkacak? İşte kademeli emeklilikle ilgili yeni son dakika gelişmeleri…

YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışma sonrasında, 2000 ile 2008 yılları arasında sigorta girişi olan vatandaşlar için kademeli emeklilik sistemine geçiş yapılması planlanıyor. 9 Eylül 1999 sonrası sigorta başlangıcı olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için ise 45 yaş ve 6250 prim günü şartı getirilmesi öngörülüyor.

emekli-nisan-ayi-ek-odeme-2-001.jpg

KADEMELİ EMEKLİLİK NEDİR?

Kademeli emeklilik, sigortalıların belirlenen yaş ve prim günü şartlarını kademeli olarak tamamlamaları sonucu emekli olabilmelerini sağlayan bir sistemdir. EYT yasası sonrası, 9 Eylül 1999'dan sonra iş hayatına başlayanlar için de kademeli emeklilik hakları gündeme geldi.

KADEMELİ EMEKLİLİK ŞARTLARI

Yapılan düzenlemeye göre;

9 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arası sigorta başlangıcı olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü,

Erkekler için 45 yaş ve 6250 prim günü şartı aranacak.

KADEMELİ EMEKLİLİK TABLOSU VE YAŞ ŞARTLARI

Kademeli emeklilikte, sigorta türü ve başlangıç tarihine göre değişen yaş ve prim günü şartları belirlendi. Örneğin;

2000 sonrası sigorta başlangıcı olan kadınlar için 43 yaş ve 6325 prim günü,

2007 sonrası sigorta başlangıcı olan kadınlar için 48 yaş ve 6850 prim günü,

2008 sonrası sigorta başlangıcı olan erkekler için 51 yaş ve 6925 prim günü şartı gibi detaylı bir tablo hazırlandı.

Bu yeni düzenleme ile sigorta girişi olan vatandaşlar için emeklilik süreci ve koşulları netleştirilmiş oldu. Bu şartlara uygun bireylerin, belirlenen yaş ve prim günlerini tamamlamaları durumunda emeklilik haklarından yararlanabilecekleri açıklandı.