31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri! 2024 sandık görevli ücreti son durum

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine günler kala seçim görevli ücretleri sorgulanmaya başlandı. 31 Mart Pazar günü yapılacak Yerel Seçimde görevli olanlar alacakları ücreti merak ediyor. YSK sandık görevlisi ücretleri araştırılıyor.

31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri! 2024 sandık görevli ücreti son durum

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandık başına geçiyor. Seçime sadece 4 gün kalırken seçim görevli ücretleri de merak edilmeye başlandı. Pazar günü yapılacak Yerel Seçimlerde görevli olanlar alacakları ücreti ve tüm detayları araştırıyor. Yerel Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar merak ediliyor. Peki, 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri belli oldu mu? 2024 sandık görevli ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ne kadar ücret alacak? Sandık görevlisi ne yapar? Bina sorumluları ne kadar ücret alacak, kaç TL? Sandık görevlisinin görevleri neler? İşte tüm merak edilenler…

YEREL SEÇİMDE SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerde görev alacak olanların ücretleri belli oldu. Yerel Seçimlerde görev alacak olan sandık kurulu başkanı, sandık memurları, partili üyeler ve bina sorumlularının ücretleri şöyle;

- Sandık kurulu başkanları: 2 bin 947 TL

- Sandık memurları: 2 bin 88 TL

- Partili üyeler: Bin 44 TL

- Bina sorumluları: 2 bin 936 TL

31-mart-yerel-secim-gorevli-ucretleri-2024-sandik-gorevli-ucreti-son-durum.jpg

SANDIK GÖREVLİSİ SEÇİM GÜNÜ NE YAPAR?

Sandık görevlisinin seçim gününde üstleneceği görevler de merak ediliyor. Sandık görevlisi seçim günü oy kullanmak için gelen seçmenlerin kimliklerini kontrol eder ve seçmen kütüğünde kayıtlı olduğunu doğrular. Ardından seçmenlere oy pusulalarını ve zarfları dağıtır. Oy verme işleminin gizli ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Seçmenin kullandığı oy pusulasını sandığa atılmasını kontrol eder. Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra oyların sayım ve dökümünü yapar. Sandık görevlisi, oy verme işlemi sona erdikten sonra sandığı açar ve oyların sayımını yapar. Oyların geçerliliğini kontrol eder ve geçersiz oyları ayırır. Geçerli oyların sayısını ve her adaya çıkan oy sayısını tutanağa kaydeder. Sayım ve döküm işlemleri tamamlandıktan sonra seçim sonuçlarını tutanağa kaydeder ve tutanakları imzalayarak ilçe seçim kuruluna teslim eder.

31-mart-yerel-secim-gorevli-ucretleri-2024-sandik-gorevli-ucreti-son-durum-002.jpg

SANDIK GÖREVLİSİNİN DİĞER GÖREVLERİ

- Seçimle ilgili herhangi bir usulsüzlük veya şüpheli durumla karşılaşılması halinde durumu ilçe seçim kuruluna bildirir.

- Sandık kurulunun diğer üyeleri ile beraber çalışarak seçimin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.

- Seçim sandık görevlilerinin görevlerini objektif ve tarafsız bir şekilde yerine getirir.