50-55 yaş ile kısmi emeklilik tablosu çıktı! 5400 prim yetiyor

Kısmi emeklilikte yaş ve prim detayı belli oldu. 5400 günle 50 55 yaşında emeklilik mümkün.

50-55 yaş ile kısmi emeklilik tablosu çıktı! 5400 prim yetiyor

SSK ve bağ kurlu milyonlarca çalışan erken emeklilik fırsatlarını değerlendirmek için TBMM’den gelecek yeni haberleri bekliyor. Son zamanlarda beklenen düzenlemelerden bir tanesi de kısmi emeklilik düzenlemesi. Torba yasa maddeleri arasında olduğu konuşulan düzenlemeyle ilgili olarak yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Peki kısmi Yemeklik kimleri kapsayacak? Kimler erken emekli olabilir? SGK uzmanları kısmı emeklilik düzenlemesi ile ilgili son bilgileri aktardı. İşte merakla beklenen düzenlemenin detayları…

Yaklaşık 5 milyon kişiyi geçtiğimiz yıl TBMM’de kabul edilen emeklilikte yaşatılanlar düzenlemesiyle birlikte erken emeklilik hakkına sahip olmuştu. Ancak EYT‘yi kıl payı kaçıran çok sayıda vatandaş da yeni bir düzenlemeyle birlikte erken emeklilik bekliyordu. Kısmi emeklilik adı verilen ve on yıl sigortalılık süresine sahip olan kişiler için geçerli olan yeni emeklilik Düzenlemesi torbaya maddeleri arasında TBMM’ye sunuldu. Peki eksik primi olanlar nasıl emekli olacak? Kısmi emeklilik kimleri kapsıyor? Son dakika yeni kısmi emeklilik düzenlemesi ve detaylar haberimizde…

5400 PRİM GÜNÜ İLE EMEKLİLİK MÜMKÜN

SGK uzmanları TBMM’de olduğu konuşulan kısmi emeklilik düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle eksik birimi olanları kapsayan yeni düzenleme on yıl sigortalılık süresi olanlar için geçerli. 5400 prim gününe sahip olan ve on yıldır sigortalı olan kişiler bu düzenlemeyle birlikte erken emeklilik hakkına sahip olacak. Kısmi emeklilik düzenlemesi kadınlarda 50 yaş erkeklerde 55 yaşı doldurmak şartıyla emeklilik hakkı veriyor.

50-55-yas-ile-kismi-emeklilik-tablosu-cikti-5400-prim-yetiyor-1.jpg

SSK VE BAĞKUR’DA FARKLI UYGULANIYOR

Ayrıca kısım yemeklik düzenlemesinin SSK ve BAĞ-KUR içinde farklı uygulanacağı öğrenildi. Örneğin SSK’lılar 5400 prim günü ve 50 55 yaş ile erken emeklilik hakkını elde ederken bağ kurlular ise 55 yaş ve 5400 prim günü ile emeklilik hakkına sahip olacak. Özellikle sigorta başlangıç tarihi emeklilik yaşı hesaplanırken son derece önemli.

50-55-yas-ile-kismi-emeklilik-tablosu-cikti-5400-prim-yetiyor-2.jpg

KISMİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Milyonlarca çalışanın büyük bir heyecanla beklediği kısmı emeklilik düzenlemesinin tarihi de merak konusu. Ancak henüz düzenleme tarihine ilişkin kesin bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz günlerde çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a da bu soruyu yöneltildi ancak Bakan Işıkhan net bir yanıt vermedi. SGK uzmanları ise kısmi emeklilik düzenlemesinin temmuz ayına kalmadan çıkmasını bekliyor. Yani TBMM tatile girmeden önce kısmi emeklilik düzenlemesi meclis gündemine gelebilir ve oylanabilir.