Ankara Hurdacılar Sitesi’nde yangın! Alevler her yeri sardı

Ankara’da meydana gelen yangınla ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Ankara’da Hurdacılar Sitesi’nde meydana gelen yangındaki son durum ve yangının kontrol altına alınıp alınmadığı merak ediliyor.

Ankara Hurdacılar Sitesi’nde yangın! Alevler her yeri sardı

Ankara Yenimahalle’de Hurdacılar Sitesi’nde çıkan yangınla ilgili gelişmeler an be an aktarılıyor. Yangının atıl lastiklerin bulunduğu bir alanda çıktığı bilgisine yer verilirken ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri hemen alevlere müdahale etmeye başladı. Rüzgarın etkisiyle alevlerin hızla büyüdüğü öğrenilirken gökyüzünü kaplayan siyah dumanların kentin kilometrelerce ötesinden bile görüldüğü belirtiliyor. Rüzgarın etkisiyle şiddetlenen yanığının 3 iş yerine sıçradığı da gelen bilgiler arasında.

ZAMAN ZAMAN PATLAMALAR YAŞANDI

Olay, Ankara Yenimahalle Hurdacılar Sitesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, atıl lastiklerin yer aldığı alandan henüz bilinmeyen bir nedenle duman yükselmeye başladı. Çok kısa bir süre sonra da alandan alevler çıkmaya başladı. Yangın esnasında zaman zaman patlamaların yaşandığı öğrenilirken ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Rüzgarın kuvvetiyle alevler kısa sürede büyürken gökyüzünü siyah dumanlar kapladı.

ankara-hurdacilar-sitesinde-yangin-alevler-her-yeri-sardi-001.jpg

YANGIN ÇEVREDEKİ İŞYERLERİNE DE SIÇRADI

Alevlerin dakikalar içerisinde etkisini artırdığı dev yangında gökyüzüne yükselen siyah dumanların kentin kilometrelerce ötesinden bile görüldüğü bilgisine yer verildi. Yangının atık toplama tesisine de ulaşmasıyla daha da büyüdüğü öğrenildi. Yangının çevredeki işyerlerine de sıçramasıyla olaydan toplamda 4 işyerinin etkilendiği belirtildi. Bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi yönlendirildi. İtfaiye ekiplerinin hızla müdahale ettiği yangının yaşandığı bölgede bulunan çok sayıda lastik ise iş makineleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

ankara-hurdacilar-sitesinde-yangin-alevler-her-yeri-sardi.jpg

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Meydana gelen yangınla ilgili son dakika gelişmelerinin yakından takip edildiği olayla ilgili Ankara Valiliği’nden açıklama geldi. Valilik açıklamasında; ‘İlimiz Yenimahalle ilçesi İvedikköy Hurdacılar Sanayi Sitesi’nde atıl lastiklerin yer aldığı açık alanda yangın hadisesi meydana gelmiş, çevredeki hafif metallerin tutuşması ve rüzgarın da etkisiyle yangın bölgedeki işyerlerine sirayet etmiştir. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilmiş olup, söndürme çalışmaları havadan ve karadan tüm hızıyla devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.’ denildi.