Baharı atlayıp yaza geçiyoruz! Hafta sonu hava sıcaklığı 30 dereceye dayanacak

Meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri yayınlandı. Bu hafta sonu resmen sıcaklık rekoru kırılacak. Nisan ayı sıcaklıklarla beraber geliyor.

Baharı atlayıp yaza geçiyoruz! Hafta sonu hava sıcaklığı 30 dereceye dayanacak

Günlerdir yapılan uyarıların ardından Türkiye şu günlerde hem bir toz bulutu hem de sıcak hava dalgası ile karşı karşıya kaldı. Üstelik hafta sonu hava sıcaklığı daha da artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklamasına göre sıcaklıklarda 8-9 derece arasında bir artış bekleniyor. Nisan ayının gelmesiyle birlikte Türkiye adeta baharı atlayıp yaza geçecek. Çünkü hava sıcaklığı 30 dereceye kadar dayanacak. Meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri ve hafta sonu hava nasıl olacak sorusunun yanıtı haberimizde…

Türkiye'de bu yıl kış ayları son derece sıcak ve kurak geçti. Nisan ayında ise adeta Haziran sıcakları geliyor. Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan açıklamaya göre hava sıcaklığı mevsim normallerinin 8 derece üstünde seyrederken daha da üstüne çıkacak. Nisan başı itibariyle hava sıcaklığının 30 dereceye kadar yaklaşması bekleniyor. Peki Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

HAVA SICAKLIĞI 30 DERECEYE YAKLAŞACAK

Bu hafta sonu hava sıcaklığı 30 dereceye kadar yaklaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan değerlendirmelere göre Libya üzerinden gelen sıcak hava dalgası Sonrası Şimdi de Cezayir üzerinden gelen yeni bir sıcak hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına alacak. Başta Batı Karadeniz Marmara ve Ege Bölgesi olmak üzere Yurt genelinde termometrelerin ölçtüğü sıcaklık yükselecek. Hava sıcaklığı bu bölgelerde hafta sonunda 26 dereceye kadar çıkacak. Ankara başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi'nde ise 30 derece sıcaklık bekleniyor. Yani Nisan ayının başında Haziran gibi bir hava etkili olacak.

TOZ TAŞINIMI DA DEVAM EDECEK

Ayrıca iklim değişikliği etkisiyle Türkiye'de yeni sıcak hava dalgaları da görülecek. Yüksek sıcaklıklarda Mart ayında ortalama açılırken çöl tozu da devam edecek. Uzmanlar hem sıcak havaların hem de toz taşınımının insan vücudu üzerinde olumsuz etki yapabileceğini belirtiyor. Meteoroloji uzmanları özellikle Kronik hastalığı olanların bu durumda tedbirli olmalarını istedi.