Bayramda plan yapanlar dikkat! 1'inci, 2'inci ve 3'üncü gün sarı kodlu ALARM VERİLDİ

Ramazan Bayramında akraba ziyareti ve tatil planı yapanlar dikkat. Bayramın 1, 2, ve 3 günü için sarı kodlu alarm verildi. Tam 15 ilde yağış bekleniyor.

Bayramda plan yapanlar dikkat! 1'inci, 2'inci ve 3'üncü gün sarı kodlu ALARM VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 Nisan hava durumu tahminleri ve bayram haftası için hava durumu raporu yayınlandı. Bayramdan akraba ziyareti planı ve tatil planı yapanlar için kötü haber geldi. Tam 15 il için meteoroloji tarafından sarı kodlu uyarı verildi. Birçok ilde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Peki hangi illerde Yağış var? Bayramda hava nasıl olacak? Meteoroloji son dakika hava durumu uyarıları haberimizde…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahminleri yayınlandı. Yeni hava durumu tahminlerine göre Türkiye genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu Batı Akdeniz'in hiç kesimleri, Doğu Akdeniz İç Anadolu'nun güneyle doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri yağışlı olacak. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinde de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

O İLLERDE YAĞIŞ KUVVETLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre bazı illerde Yağışlar kuvvetli olacak. MGM'den uyarı yapılan iller Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Şırnak, Muş, Bitlis, Van'ın Güney ve doğusu ile Hakkari oldu. Marmara'nın Güney ve doğusu ile batı ve orta Karadeniz'de ise Bayram boyunca sabah ve Gece saatlerinde yer yer Sis ve pus hadisesi görülebilir.

bayramda-plan-yapanlar-dikkat-1inci-2inci-ve-3uncu-gun-sari-kodlu-alarm-verildi-1.jpg

BAYRAMDA HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yok genelinde sıcaklık Mevsimi normalleri civarında yer yer üstünde olacak. Bayram boyunca Rüzgar kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden yurdun doğusunda ise Güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Marmara'nın güneybatısında Ege kıyılarında rüzgarın kuvvetli olması bekleniyor.