Cem Garipoğlu’nun intihar etmeden önceki son saatlerine dair görüntüler ortaya çıktı

Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmeden hemen öncesine ait görüntüleri ortaya çıktı.

Cem Garipoğlu’nun intihar etmeden önceki son saatlerine dair görüntüler ortaya çıktı

Türkiye 2009 yılında vahşice katledilen Münevver Karabulut'u günlerce konuşmuştu. Katil ise Münevver Karabulut'un sevgilisi Cem Garipoğlu’ydu. Ünlü bir ailenin oğlu olan Cem Garipoğlu, uzun süren kaçışın ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmiş cezaevinde ise intihar etmişti. Ancak bir süredir Cem Garipoğlu'nun intihar etmediği ölen kişinin başkası olduğu öne sürülüyordu.

Geçtiğimiz günlerde Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri de yayınlanmıştı. Sabah gazetesinden Mustafa Sait Özkan, Cem Garipoğlu'nun intihar ettiği tarihten bir gün önce yani 9 Ekim 2014 tarihinde cezaevinde güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini yayınladı.

Cem Garipoğlu 10 Ekim 2014 tarihinde intihar etmiş, ancak Türkiye'de birçok kişi bu intihara inanmamıştı. Soruşturma dosyası yeniden açılırken dosyaya giren bilgilerde Cem Garipoğlu'nun Silivri 5 nolu L tipi kapalı ceza infaz kurumuna 24 Ekim 2011 tarihinde götürüldüğü yer aldı.

Cem Garipoğlu Silivri'ye götürüldükten sonra bir süre güvenlik sebebiyle F blok F9 üst blok koğuşuna yerleştirildi. 1 Aralık 2011 tarihinde ise F blok F3 alt koğuşa nakledildiği soruşturma dosyasında yer aldığı nokta

10 Ocak 2013 tarihine kadar diğer hükümlülerle aynı koğuşta kalan Cem Garipoğlu, bu tarihten sonra ise yine güvenlik gerekçesi ve kendi talebi nedeniyle tek başına F Blok F3 alt Koğuş katına alındı. Cem garip oğlunun alındığı bu koğuşta bir hobi odası 3 yaşam odası ve bir mutfak ile Avlu bulunduğu öğrenildi.

Soruşturmaya göre Cem Garipoğlu'nun intihar ettiği tarihlerdeki Koğuş giriş çıkış ve içerisini gösteren kamera kayıtları alındı. Ancak cezaevinde özel yaşam alanlarında kamera bulunmadığı sadece giriş çıkış ve koridorlar ile avlunun kaydedildiği öğrenildi.

Savcılık soruşturma kapsamında Cem Garipoğlu'nun son günlerinde yaşadığı Bütün hayatı Koğuş içi faaliyetlerini ve görüşmelerini de detaylı bir şekilde inceledi. Son bir gün öncesine kadar Cem Garipoğlu'nun herhangi bir olumsuzluk yaşamadığı ve psikologlarla yaptığı görüşmelerde de Herhangi bir sıkıntı belirtmediği öğrenildi. Ayrıca Cem Garipoğlu'nun ailesi ile yaptığı görüşmelerde de normal davrandığı tespit edildi.

cem-garipoglunun-intihar-etmeden-onceki-son-saatlerine-dair-goruntuler-ortaya-cikti-2.jpg

Münevver Karabulut'un ailesi ve avukatı tarafından yapılan Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması talepleri hem Adalet Bakanlığı hem de savcılık tarafından reddedilmişti. Fakat Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu başkanlığından Cem Garipoğlu'nun otopsi işlemi sırasında çekilen fotoğraf ve videolarını talep etti. Aynı zamanda dosyaya bilirkişi de atandı. Otopsi sırasında çekilen görüntüler de geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı.