CHP Hatay itirazını yineledi: Seçimin iptali için başvuru yapıldı

Yerel Seçimlerle ilgili tartışmalar devam ederken CHP’den Hatay’daki seçimle ilgili itirazlar devam ediyor. CHP’den Hatay için seçim iptali başvurusu geldi. CHP Genel Başkanı Özel ve partililer YSK önünde toplandı.

CHP Hatay itirazını yineledi: Seçimin iptali için başvuru yapıldı

CHP, Hatay’daki Yerel Seçimin iptali için başvuruda bulundu. Bugün YSK önünde toplanan CHP Genel Başkanı ve partililer, önemli açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçları kesinleşmeden mazbatanın AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk’e verilmesine tepki gösteren CHP, 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettiklerini iddia etti.

İTİRAZ DİLEKÇESİNİ VERDİLER

CHP lideri Özel, ses tellerinden geçirdiği operasyon sebebiyle açıklama yapamazken konuyla ilgili açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici yaptı. Binici, Hatay için olağan itiraz dilekçesini verdiklerini söyledi. İlçeler için de itiraz dilekçeleri verdiklerini söyleyen Binici, öncelikle taleplerinin bütün oyların sayılması ve mümkün olmadığı takdirde geçersiz oyların sayılması olduğunu söyledi ve 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettiklerini öne sürdü. Seçimin iptalini istediklerini de ekledi.

İPTAL İÇİN BAŞVURU YAPILDI

20 sandıkta sandık kurulu başkanlarının polis ve zabıta olduğu iddia edilirken açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen devam etti ve itiraz sonuçları belli olmadan verilen mazbatayı eleştirerek, ‘Bu sürecin çifte standart olmaksızın ve çifte standartların çözülmesi yönünde YSK kararıyla devam etmesini diliyoruz’ dedi. Başvuruların yapıldığını söyleyen Gökçen, ‘Yarın gündeme alınmasını bekliyoruz’ dedi. Konuyla ilgili konuşan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise ‘Hataylının iradesini korumak tüm Türkiye’nin görevidir’ dedi.