Dar gelirliye PTT'den müjde! TC kimlikle gidene 3.504 TL'lik yardım verilecek

PTT’den dar gelirliye nakit yardım verilecek. Kimlik kartı ile PTT’ye gidenler 3.504 TL'lik yardım parası alabilecek.

Dar gelirliye PTT'den müjde! TC kimlikle gidene 3.504 TL'lik yardım verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek PTT aracılığıyla nakit yardım vermeye devam ediyor. Nisan ayı sonuna kadar T.C kimlikle PTT'ye başvuru yapanlara 3.504 TL'lik nakit yardım müjdesi geldi. PTT'den nakit yardımı almak isteyen ailelerin T.C kimlik kartı ile başvurularını tamamlamaları gerekiyor. 30 Nisan'a kadar yapılacak ödemelere ilişkin detayları da aile Bakanlığı açıkladı.

Türkiye'de Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan milyonlarca aile geçimini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım parası ödemeleri ile sağlıyor. Aile Bakanlığı, belirli kriterler doğrultusunda başvurusunu yapanlara her ay düzenli nakdi destek ödemesi veriyor. Nisan ayı sosyal yardım paraları hesaplara yatmaya devam ederken yeni bir açıklama daha geldi. Belirlenen kriterlere uygun olan hanelere bakanlık tarafından 3504 TL'lik sosyal yardım parası verilecek. Bakanlık başvuru detaylarını da tek tek açıkladı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan aileler T.C kimlik kartı ile PTT şubelerine giderek nakit yardım ve destek ödemesini alabilecek. Aile Bakanlığı'nın yeni yardım parasına ilişkin merak edilenler haberimizde…

PTT'DEN T.C KİMLİK KARTI İLE YARDIM PARASI

PTT üzerinden T.C kimlik kartı ile verilecek olan yeni yardım parası belirli Kriter doğrultusunda ödeniyor. En önemli şart ise hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Bu şarja uygun olan ihtiyaç sahibi aileler başvuru işlemlerini yaparak her ay düzenli nakit yardım alabiliyor. Yardım parası ailelerin geçimine Katkı sağlamak amacıyla veriliyor ve başvuruları ise aile bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından ya da e-devlet üzerinden yapılıyor.

BAŞVURUSUNU YAPANA HER AY DÜZENLİ ÖDEME

Aile Bakanlığının sağladığı sosyal yardım ve destek ödemeleri başvuru şartı ile veriliyor. Sadece aylık maddi yardım verilmekle kalmıyor aynı zamanda yakacak yardımı giysi yardımı erzak yardımı gibi desteklerde sağlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesine ziyaret ederek verilen maddi yardımlara ilişkin daha detaylı bilgi alabilirsiniz.