Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek’e tepki gösterdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son açıklamalarında isim vermeden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yüklendi. Şimşek’e ‘yerel halk’ ifadelerinden dolayı tepki gösteren Bahçeli, sert sözlerle yüklendi.

Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek’e tepki gösterdi

Yerel halk kelimesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Bu ifadeye bir tepki e MHP lideri Devlet Bahçeli’den geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD’de katıldığı bir panelde Türk vatandaşları için ‘yerel halk’ ifadesini kullanmasına tepki gösteren Bahçeli, isim vermeden Bakan Şimşek’e yüklendi. Bahçeli’nin sert eleştirilerle dolu açıklaması siyaset gündeminin ilk sıralarına yerleşti.

BAHÇELİ’DEN ŞİMŞEK’E ELEŞTİRİ

Bakan Şimşek’in ABD’de katıldığı toplantı sonrasında Türk vatandaşları için ‘yerel halk’ ifadesini kullanması tepki çekmiş ve konu kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşmişti. Bu konuda bir tepki de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan MHP lideri, isim vermeden Mehmet Şimşek’i eleştirdi ve ‘Türk milletini ‘yerel halk’ ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir.’ dedi.

devlet-bahceli-mehmet-simsek-e-tepki-gosterdi.jpg

DEVLET BAHÇELİ: MİLLİ FELAKETE ÇANAK TUTMAK, MİLLETE KAST ETMEKTİR

Yazılı açıklamasının devamında yorumlarını sıralayan Bahçeli, ‘Küresel Emperyalizmin tasallut ve telkini altında iç huzur ortamını zedelemek suretiyle faal halde bulunan terör sevicilere boyun eğmek, serpilen hıyaneti özgürlük ve demokrasi çerçevesinde normalleştirip yumuşatmak, bilinmelidir ki, milli felakete çanak tutmak, devlete ve millete kast etmektir.’ ifadelerine yer verdi.

devlet-bahceli-mehmet-simsek-e-tepki-gosterdi-001.jpg

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Bakan Mehmet Şimşek’in ‘yerel halk’ ifadeleriyle ilgili açıklama geldi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, ‘Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in ABD temasları çerçevesinde bir panelde kullandığı ekonomi/finans terminolojisinde yer alan ‘locals’ kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesini hayretle izliyor ve bu açıklamayı zaruri görüyoruz. Konuşmanın ilgili bölümünde Sayın Bakanımız dezenflasyonu desteklemek için programın güçlendirileceği, yapısal reformlara hız verileceği, uluslararası yatırımcıların Türk varlıklarına güçlü ilgisinin bulunduğu ve yerel yatırımcıların enflasyonun düşeceğine ikna edilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Konunun uzmanları da terminolojide rutin olarak kullanılan bu kelimenin ‘yerel yatırımcıları’ ifade ettiğini defalarca belirtmiştir. Dolayısıyla ekonomi ve finans çevreleri tarafından sıklıkla kullanılan ve kabul görmüş bu ifade üzerinden Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e atfedilen tuhaf ve akıl dışı söylemler kabul edilemez. Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz.’ denildi.