Diyanet özel yemek listesi tepkilerinden sonra açıklama yaptı

Son dönemde sık sık gündem olan ve eleştiri odağı haline gelen Diyanet, lüks araç kiralama gündeminin ardından şimdi de ‘özel yemek listesi’ gündemiyle tepki aldı. Özel yemek listesi iddiaları sonrası Diyanet’ten açıklama geldi.

Diyanet özel yemek listesi tepkilerinden sonra açıklama yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığı, gündeme gelen ve sosyal medyada da tartışma konusu olan özel yemek listesi iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. Söz konusu iddiada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Elazığ’da aday din görevlileri için düzenlediği yemek ihalesinde özel yemek listesi olduğu belirtildi. Kısa sürede gündem olan ve tepki çeken bu iddia ile ilgili Diyanet’ten açıklama geldi. Yapılan açıklamada, haberin çarpıtıldığı ve gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

HAFTANIN DÖRT GÜNÜ İSKENDER, KEBAP, BİFTEK İDDİASI

Son günlerde lüks araç kiralamaları ile gündemden düşmeyen Diyanet, bu kez de özel yemek listesi iddiasıyla gündeme geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Elazığ’da aday din görevlileri için düzenlediği yemek ihalesinde özel yemek ihalesi olduğu iddia edilirken söz konusu listede haftanın dört günü İskender, kebap ve biftek gibi et ağırlıklı ürünlerin hakim olduğu öne sürüldü.

diyanet-ozel-yemek-listesi-tepkilerinden-sonra-aciklama-yapti.jpg

DİYANET’TEN AÇIKLAMA GELDİ

Diyanet, gündeme gelen özel yemek listesi iddiaları sonrasında sessizliğini bozdu. Haftanın dört günü İskender, kebap ve biftek gibi etin hakim olduğu yemeklerin ana yemek olacağı, sebze yemeklerinde de yeterli et olacağı şeklindeki iddialara yanıt veren Diyanet, aday din görevlileri için gerçekleştirilen yemek ihalesinin çarpıtıldığı ve kamuoyunun yanıltıldığını belirtti. İddiaların gerçeği yansıtmadığını aktaran Diyanet İşleri Başkanlığı, söz konusu haberle alakalı hukuki yollara başvurulacağını da ekledi. Yapılan açıklamada, haberin içeriğiyle alakası bulunmamasına rağmen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın 2023 Hac döneminde, 24 Haziran 2023 tarihinde Mekke’de hacıların yemeklerinin hazırlandığı mutfağın denetimi esnasında çekilen fotoğrafının da kullanıldığı belirtildi. Bu haberde Erbaş’ın fotoğrafının kullanılarak kamuoyu nezdinde olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığı belirtilirken, ‘Gazetenin çarpıtma haberiyle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından hukuki yollara başvurulacaktır.’ denildi.