Eksik Primi Olana Özel Emeklilik Fırsatı! 1800, 2160, 3600 Günle Erken Emeklilik Kapısı Açılıyor

Primi eksik olanlar için müjde. 1800, 2160, 3600 günü olanlar için yeni emeklilik şansı.

Eksik Primi Olana Özel Emeklilik Fırsatı! 1800, 2160, 3600 Günle Erken Emeklilik Kapısı Açılıyor

Primi eksik olanlara yeni erken emeklilik imkanı. Torbaya giren yeni düzenleme ile 1800, 2160, 3600 günle erken emeklilik fırsatı çıktı. Özellikle EYT’yi eksik prim yüzünden kaçıranlar bu yeni fırsatla erken emeklilik imkanı yakalayacak. Torbaya giren yeni düzenlemenin tüm detayları netleşti. Peki prim indirimi ne zaman çıkacak? Prim eksiği olanlara erken emeklilik ne zaman gelecek? İşte detaylar…

eksik-primi-olana-ozel-emeklilik-firsati-1800-2160-3600-gunle-erken-emeklilik-kapisi-aciliyor-2.jpg

Türkiye’de yapılan son düzenlemelerden sonra emeklilik şartları bir hayli zorlayıcı hale geldi. SSK ve Bağ-Kurlu çalışanlar 60-65 yaşında emekli olmak istemedikleri için istisna olan durumları merak ediyor ve araştırıyor. Son çıkan EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişiye erken emeklilik kapısı açılmıştı. Ancak, bazı vatandaşlar eksik prim yüzünden kapsam dışı kaldı. Prim eksiği olanlar için de şimdi yeni müjde geldi. Primi eksik olanlara torba yasa ile yeni müjde geldi. Artık erken emeklilik onlar için de mümkün. İşte eksik primi olana özel emeklilik fırsatı…

eksik-primi-olana-ozel-emeklilik-firsati-1800-2160-3600-gunle-erken-emeklilik-kapisi-aciliyor-1.jpg

TÜRKİYE'DE ERKEN EMEKLİLİK İÇİN 7 STRATEJİ

Emeklilik, çalışma hayatının sona ermesi ve hak edilmiş bir dinlenme döneminin başlaması anlamına gelir. Türkiye'de, belli bir yaşı doldurmuş ve yeterli prim gününü tamamlamış bireyler emeklilik hakkı kazanır. Fakat, yasaların sunduğu bazı avantajlar sayesinde, uygun koşulları sağlayanlar için erken emeklilik de mümkün olabilmektedir. İşte erken emekliliğe giden yolda faydalanabileceğiniz yedi yol:

Çocuk Borçlanması: Kadın sigortalılar, her bir çocuk için 2160 gün prim kazanabilirler. Bu, annelerin her bir çocuk için yaklaşık 6 yıl erken emeklilik avantajı elde etmelerini sağlar.

Askerlik Borçlanması: Erkek sigortalılar, askerlik sürelerini borçlanarak sigorta başlangıç tarihlerini geri çekebilir ve bu da erken emeklilik imkanı sunar.

Kısmi Emeklilik: 3600 gün prim ödemiş ve 15 yıl sigortalılık süresi bulunan kişiler, yaşlarına bakılmaksızın kısmi emeklilik hakkından yararlanabilir.

Malulen Emeklilik: İş göremezlik oranı %60 ve üzeri olan sigortalılar, malulen emekli olabilir. Bunun için en az 1800 gün prim ödemiş olmak gereklidir.

Engelli İndirimi: %40 ve üzeri engelli olan sigortalılar, vergi indirimi alarak yaş sınırı olmaksızın emekli olabilirler.

Yıpranma Payı: Belirli meslek gruplarında çalışanlar, yıpranma payı sayesinde daha erken emeklilik hakkı kazanabilirler.

Engelli Çocuk Bakımı: Muhtaç derecede engelli çocuğu olan anneler, çocuk bakım süreleri boyunca primlerinin dörtte birini ek prim olarak kazanabilirler.

eksik-primi-olana-ozel-emeklilik-firsati-1800-2160-3600-gunle-erken-emeklilik-kapisi-aciliyor-3.jpg

PRİM İNDİRİMİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Özellikle küçük esnafı ilgilendiren yeni prim indirimi düzenlemesi de merakla bekleniyor. Eksik primi olana yönelik yapılan düzenlemenin Nisan ayı ortalarında TBMM’den geçmesi bekleniyor. Detaylar bayramdan hemen sonra açıklanacak.