Emeklilere Bayram Müjdesi! 4500 TL Ek İkramiye Desteği

Emekli ikramiyesi 4500 TL oldu. Meclis son dakika onaylandı. Milyonlarca emekli, 3000 TL yerine 4500 TL ek ikramiye alacak.

Emeklilere Bayram Müjdesi! 4500 TL Ek İkramiye Desteği

Milyonlarca emekli, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi zammı bekliyor. Nisan ayı ve seçim öncesinde bekledikleri zam haberi gelmeyen emekliler, hayal kırıklığı yaşamış olsalar da hem Haziran ayında kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde hem de Temmuz zammı için umutlu. Özellikle 3000 TL bayram ikramiyesinin yetmediğini söyleyen emekliler için güzel haber geldi. Meclis kararı çıktı, emekli bayram ikramiyesine 1500 TL ekleniyor. İşte yeni müjdeye ilişkin son dakika gelişmeleri…

Kurban Bayramı öncesi emekliler için sürpriz bir haber geldi. Cumhurbaşkanı kararı ile emekli bayram ikramiyesi bu yıl her bayram öncesi 3000 TL ve toplamda 6000 TL olarak açıklanmıştı. Ancak, emekli maaşları ile zaten geçim zorluğu yaşayan milyonlarca emekli hükümete tepki göstererek bayram ikramiyesinin yeterli olmadığını, en az 5000 TL olması gerektiğini dile getirmişti. Emeklinin beklediği haber İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda 25 bin emekli vatandaşa 1500 TL ek ödeme yapacak. Bu destekle birlikte, emekliler toplam 4500 TL ikramiye alacak. Ramazan Bayramı öncesinde verilen ek ikramiye desteği Kurban Bayramı öncesinde de devam edecek. Emeklinin yüzünü güldürecek ek ikramiye ödemesinde tarihler de belli oldu.

emeklilere-bayram-mujdesi-4500-tl-ek-ikramiye-destegi-1.jpg

BELEDİYELERDEN EMEKLİLERE EK DESTEK

Türkiye'nin dört bir yanından emeklilere yönelik destekler devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gelen son haber, emekliler için ekonomik bir nefes olacak. Belediye, hem Ramazan Bayramı'nda hem de Kurban Bayramı'nda 25 bin emekli vatandaşa ekstra destek sağlayacağını duyurdu. Emekliler, 3000 TL'lik standart bayram ikramiyesine ek olarak 1500 TL daha alacaklar.

İZMİR'DE EMEKLİLERE ÖZEL İKRAMİYE DESTEĞİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Cemil Tugay döneminde, emeklilere yönelik bu destek programını sürdüreceğini açıkladı. Kurban Bayramı'nda uygulanacak olan bu ek ödeme, belediyenin sosyal yardım kriterlerine uyan emeklilere yapılacak.

emeklilere-bayram-mujdesi-4500-tl-ek-ikramiye-destegi-2.jpg

EMEKLİLER BU KARARA SEVİNDİ

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olan milyonlarca vatandaş, Türkiye genelinde artan yaşam maliyetleri karşısında zorlanırken, bazı belediyeler emekli vatandaşların yükünü hafifletmek için ek ödemeler yapma yoluna gitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu adımı, yerel yönetimlerin emeklilere sağladığı desteklerin önemli bir örneğini oluşturuyor.

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ VE EK ÖDEME

Belediyenin sağladığı toplam 4500 TL'lik ikramiye, emeklilerin bayram harcamalarında önemli bir yardım olarak öne çıkıyor. İzmir'deki bu uygulamanın diğer belediyelere de örnek teşkil etmesi bekleniyor. Emeklilere yapılan bu ödemeler, onların bayramları daha rahat ve huzurlu geçirmelerine olanak tanıyacak.

emeklilere-bayram-mujdesi-4500-tl-ek-ikramiye-destegi-3.jpg

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Peki emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli maaşı alanlar Haziran ayında kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini de yakından takip ediyor. Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri Haziran ayının ilk haftasında hesaplarda olacak. Net tarihlerin Çalışma Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.