Emekliye 7000 TL İLAVE ZAM! Meclis'ten 16 milyon emekliye MÜJDELER geldi

16 milyon emekliye müjdeler az evvel verildi. TBMM’den emekliye son dakika haberi geldi. Emekli maaşları asgari ücrete ayarlanıyor. 7000 TL birden zam emekliye bayram ettirecek.

Emekliye 7000 TL İLAVE ZAM! Meclis'ten 16 milyon emekliye MÜJDELER geldi

Emekliye 7000 TL İLAVE ZAM! Meclis'ten 16 milyon emekliye MÜJDELER geldi!

Emekli maaşı alanlar için sürpriz müjde TBMM’den geldi. 16 milyon emekli adeta çifte bayram edecek. Meclis genel kuruluna sunulan yeni kanun teklifi ile birlikte en düşük emekli maaşına 7.000 TL'lik ilave zam gündemde. SSK bağ-kur memur emeklisi ve EYT emeklisi hiç fark etmiyor. Tüm emeklilere yönelik yepyeni bir zam kampanyası başladı. Emeklinin maaşının asgari ücretten düşük olması nedeniyle bir süredir eleştiriler devam ediyordu. Bu sorunun çözülmesi için Ankara milletvekili Kürşat Zorlu TBMM genel kuruluna yeni bir kanun teklifi sundu. Kanun teklifine göre en düşük emekli maaşı 7.000 TL birden artacak ve asgari ücret seviyesine çekilecek. Emekli maaşı alan milyonlarca Vatandaş da bayram öncesi çifte bayram edecek. En düşük emekli maaşına asgari ücret ayarı ile ilgili merak edilenler haberimizde…

emekliye-7000-tl-ilave-zam-1.jpg

EMEKLİYE BAYRAM ETTİRECEK ZAM SÜRPRİZİ AÇIKLANDI

Türkiye'deki milyonlarca emekliye günün müjdesi geldi. İyi Parti Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu TBMM'ye emekliler için çok önemli bir kanun teklifi sundu. En düşük emekli maaşına zam yapılmasını öngören yeni kanun teklifi kabul edilirse en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilecek nokta Böylelikle milyonlarca emekli vatandaş sevinçten havalara uçacak. Zam gelmesi durumunda şu anda 10.000 TL olarak ödenen en düşük emekli maaşı 17.000 TL olacak. Bir süredir Emeklilerin de bu yönde beklentileri vardı. Emekliler bu müjdenin seçim öncesinde gelmesini bekliyordu ancak hayal kırıklığı yaşamıştı. Seçim sonrası için ise emeklinin yüzünü güldürecek son dakika gelişmesi yaşandı.

emekliye-7000-tl-ilave-zam-2.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTACAK MI?

Kürşat Zorlu tarafından TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi en düşük emekli maaşına 7.000 TL'lik bir artış yapılmasını içeriyor. Kanun teklifinin kabul edilmesi halinde emekliye yapılacak olan yeni zam sonrası en düşük emekli maaşı 17 bin TL olacak. Emeklilerin de bir süredir talepleri bu yönde olmuştu. Maaşlarının artmasını isteyen emekliler asgari ücret seviyesinde bir gelir elde etmek istiyordu.

emekliye-7000-tl-ilave-zam-3.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SICAK BAKIYOR

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'da 31 Mart seçimleri sonrası en düşük emekli maaşına zam konusunda son derece sıcak bakıyor. Emeklilerin geçim sıkıntısı yaşadığının farkında olduklarını sık sık dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonuçlarından memnun değil. O sebeple de vatandaşlarım ve özellikle de emeklilerin taleplerinin karşılanması için talimatlar verildi. Nisan ayı sonuna doğru emekli maaşı alanlara yönelik müjdenin gelmesi bekleniyor. Çünkü TBMM yerel seçimler sonrası hala tatilde ve çalışmalar bayramın ardından başlayacak. Emeklilerin de Nisan ayının son günlerinde ilave zam müjdesini alacağı tahmin ediliyor. Ayrıca emekli kök maaş zammı konusunda da yeni bir çalışmanın yolda olduğu kulüplerde konuşulan bilgiler arasında yer alıyor.