Emekliye Ballı Kaymak Müjde! 5000 TL Ek İkramiye Onaylandı

Emekli bayram ikramiyesi ek ikramiye müjdesi geldi. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi 5000 TL ek ikramiyeyi Kurban Bayramı öncesi cebine koyacak.

Emekliye Ballı Kaymak Müjde! 5000 TL Ek İkramiye Onaylandı

Türkiye’de milyonlarca emekli vatandaş artık bayram ikramiyesi almak için geri sayıma başladı. Bu yıl Kurban Bayramı haziran ayında kutlanacak. 14 Haziran’a denk gelen Kurban Bayramı öncesinde emeklilere devlet tarafından ikramiye ödemesi yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla bu yıl ikramiye miktarı artırılmıştı. Zamlı bayram ikramiyesi geçtiğimiz Nisan ayında ödendi. Kurban Bayramı’nda da ikramiye ödemeleri hesaplara yatacak ancak sürpriz bir haber daha geldi. Emekliye 5000 TL ek ikramiye ödemesi yapılacak. Kurban Bayramı öncesi hesaplara geçecek.

Emekli maaşı alan vatandaşlar için 2017 yılından bu yana cumhurbaşkanı kararıyla bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bu yıl Ocak ayında cumhurbaşkanı Erdoğan bayram ikramiyesi zammını duyurmuştu. Bayram ikramiyesi %50 artışla 3000 TL’ye yükseldi. Yani Ramazan Bayramı ve kurban bayramı için toplam 6000 TL ikramiye ödemesi yapılıyor. İlk bayram ikramiyesi nisan ayında hesaplara geçti. Haziran ayında kutlanacak olan Kurban Bayramı’ndan hemen önce de yeni bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. Ancak devletin verdiği bayram ikramiyesi ek bir sürpriz haber daha var.

EMEKLİYE 5000 TL EK BAYRAM İKRAMİYESİ YATACAK

Devlet Ramazan bayramı ve kurban bayramı öncesinde olmak üzere yılda iki defa emeklilere bayram ikramiyesi ödüyor. Kurban bayramı bu yıl 14 Haziran’da kutlanacak ve bayram ikramiyesi ödemelerinin de en geç 10 Haziran’a kadar emeklilerin hesaplarına yatırılması bekleniyor. Ancak yeni bir sürpriz haber daha geldi.

Emeklilere 5000 TL’lik ek bayram ikramiyesi duyuruldu. Ancak tüm emekliler bu ödemeden yararlanamıyor. Sadece Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşayan emekliler için belediye bütçesinden bayram ikramiyesi ekstra ödeme yapılacak.

resmen-karar-cikti-asgari-ucretliye-bayram-ikramiyesi-jesti-001.jpg

EMEKLİLERİN BELEDİYEYE BAŞVURU YAPMASI GEREKİYOR

Ceyhan Belediyesi tarafından kentte yaşayan emeklilerin maddi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurban bayramı öncesi devletin verdiği 3000 TL’lik ikramiyeye ek olarak 5000 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. Emekliye bayram ikramiyesi ödemesi ile ilgili yapılan duyuruda dar gelirli ve ihtiyaç sahibi emekliler için ödeme verileceği bildirildi. Emekliler ödemeden yararlanmak için belediyeye başvuru yapabilir.

Bayram ikramiyesi ödemesi için başvuruların en geç haziran ayı başına kadar yapılması gerekiyor. Belediyelerde bulunan danışmalardan konuyla ilgili daha detaylı bilgi alabilirsiniz.