Emekliye EK ZAM için gizli taahhüt sızdı! Cumhurbaşkanı talimat verdi

Son dakika bomba İddia gündemi çalkaladı. Emekliye ek zam için gizli taahhüt sızdı. Cumhurbaşkanı talimatıyla emekli zammı için ciddi hazırlıklar.

Emekliye EK ZAM için gizli taahhüt sızdı! Cumhurbaşkanı talimat verdi

Seçim öncesi zam bekleyen emekliler büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 31 Mart yerel seçimlerinde de aynı Hayal kırıklığını yaşayan hükümet oldu. Emekli seçmen küskünlük nedeniyle Sandıklara gitmezken AK Parti tarihinde ilk kez Türkiye'de ikinci parti olarak kayıtlara geçti. Son dakika haberine göre bu durumu düzeltmek adına hızlı bir hazırlık sürecine girildi. Ekonomi yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gizli taahhüt verdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanımız talimatıyla ek zam hazırlıkları başladı. Peki Emekliye ne kadar reklam yapılacak? Emekli maaşlarına zam ne zaman gelecek?

Türkiye'de özellikle emekli kesiminin geçim sıkıntısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Seçim öncesi neden milyonlarca emeklinin zam beklentisi vardı Ancak tam bir hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Ünlü Ekonomist Remzi Özdemir, seçim sonrası emekliye yönelik atılacak adımlara ilişkin canlı yayında değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİ YÖNETİMİNDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A GİZLİ TAAHHÜT

31 Mart yerel seçimlerinde emekliler yapılmayan zamların faturasını hükümete ağır bir şekilde kesti. Ancak seçim sonrası da yine zam beklentileri devam ediyor. Özdemir katıldığı canlı yayında emekli zammı ve asgari ücret zammı ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Yerel seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi yönetimiyle bir araya geldiğini belirten Özdemir, ekonomi yönetiminin de emekli zammı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gizli bir taahhüt verdiğini iddia etti.

EMEKLİYE ZAM SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Özdemir canlı yayında yaptığı açıklamada, AK Parti'nin önünde 4 yıllık bir süreç olduğunu ve bu süreçlere seçmenin gönlünü fethetmek gibi bir kaygısının bulunmadığını dile getirdi. Yeni seçim için uzun bir zaman olduğunu belirten Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimlerde ağır bir bedel ödediğini ancak yeni seçime kadar rahat hareket etme fırsatına da sahip olduğunu dile getirdi.

Emekliye ekran ve asgari ücrete ek zam beklentilerinin boşuna olduğunu da vurgulayan Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu seçim öncesinde yapmadıysa Bundan sonraki süreçte de yapmayacağını dile getirdi. Hatta emekli ve asgari ücretliye verilen zamların daha da kısılacağını iddia eden Özdemir, en yakın Emeksiz anma için temmuz ayını işaret etti.

PEŞ PEŞE ZAMLAR GELECEK

Yeni genel seçimler öncesi hükümetin ekonomiyi toparlamaktan başka bir çaresi kalmadığını da vurgulayan Özdemir, otoyola köprülere ve daha birçok kalemi de zam olacağını öne sürdü. Hatta iletişime çok ciddi artışlar yapılacağını da belirten Özdemir, insanların Alo demeye korkacağını dile getirdi.