En Düşük Emekli Maaş 15 Bin TL Oluyor! Büyük Zam İçin Tarih Verildi

Emekliye müjde SGK uzmanından geldi. Tarih belli oldu. En düşük emekli maaşı 15.000 TL oluyor.

En Düşük Emekli Maaş 15 Bin TL Oluyor! Büyük Zam İçin Tarih Verildi

31 Mart seçimleri, tüm Türkiye için sürpriz oldu. Yerel seçimlerde CHP 1. Parti olarak çıkarken Ak parti tarihinde ilk kez 2. Parti oldu. Seçimleri yorumlayan uzmanlara göre bunun en önemli nedeni ise emeklinin beklentisinin karşılanmaması. Türkiye’de 16 milyonu aşkın emekli var. Emekli seçmenin Ak Parti’ye küskün olduğu seçim öncesinde de gündeme gelmiş, hatta anket sonuçlarında emeklilerden oy kaybının yüzde 40 olduğu iddia edilmişti. Bu durum sandıkta da kendini gösterdi ve emekliler sandığa gitmedi.

Yerel seçimde büyük bir şok yaşayan hükümetin bundan sonra emekliler konusunda nasıl bir yol izleyeceği merak edilirken ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun, tarih vererek en düşük emekli maaşı zammını açıkladı. Bu defa emekliyi tatmin edecek bir rakam geliyor. Özellikle en düşük emekli maaşı rekor zamla artacak. İşte SGK uzmanından o açıklamalar.

EMEKLİYE NE ZAMAN ZAM GELECEK?

31 Mart yerel seçimlerinden sonra gözler Temmuz ayında emeklilere yapılacak zamma çevrildi. Uzmanlar, seçim sonuçlarının ardından emeklilere enflasyon farkı ve refah payıyla birlikte önemli bir maaş artışı yapılacağını öngörüyor.

EMEKLİLERİN BEKLENTİSİ YÜKSEK

Yerel seçimlerin ardından ekonomik krizi derinden hisseden emeklilerin sesi daha gür çıkıyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, Temmuz ayında emeklilerin maaşlarında önemli bir artış beklendiğini vurguluyor.

ZAM ORANLARI NE OLACAK?

Seçimlerin ardından yapılan analizlerde, Temmuz ayında beklenen 6 aylık enflasyonun %25-30 arasında olacağı tahmin ediliyor. Bu durum, en düşük emekli maaşının 15 bin TL'ye ulaşabileceği anlamına geliyor.

Seçim sonuçlarının bir mesaj niteliği taşıdığı ve hükümetin emeklilere yönelik adımlarının beklentileri yükselttiği belirtiliyor. Özgür Erdursun'a göre, Temmuz ayında yapılacak zamlar, emeklilerin ekonomik koşullarındaki zorlukları hafifletecek.

ENFLASYONUN DA DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Emekliyi rahatlatacak diğer bir haber ise Temmuz ayına kadar enflasyonun düşmesi olacak. Bir süredir hükümetin enflasyonu düşürmek adına önemli çalışmaları vardı. Sık sık yapılan açıklamalarda Mayıs ayı sonrası işaret ediliyordu. Temmuz ayında en düşük emekli maaşının 15.000 TL’ye yükselmesi ve enflasyonun da düşmesi ile emekliler rahat bir nefes alacak.