Figen Yüksekdağ Kobani davasında en yüksek cezayı aldı

Kobani davasındaki tüm gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Son gelişme olarak Ahmet Türk’ün 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı aktarılmıştı. Figen Yüksekdağ’ın cezası da belli oldu.

Figen Yüksekdağ Kobani davasında en yüksek cezayı aldı

Kobani davasında Ahmet Türk, 10 yıl hapis cezasına çarptırılmış, Ayhan Bilgen ve Altan Tan beraat etmişti. Gündemde yer alan son dakika bilgisinde Figen Yüksekdağ’ın cezasının da belli olduğu belirtildi. Figen Yüksekdağ, Kobani davasında en yüksek cezayı alan isim oldu. Yüksekdağ, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde meydana gelen Kobani olaylarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. 6-8 Ekim 2014 tarihinde çıkan sokak eylemlerine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 108 sanık hakkında çeşitli suçlardan 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 19 bin 680 yıl hapis cezası istendi.

figen-yuksekdag-kobani-davasinda-en-yuksek-cezayi-aldi.jpg

FİGEN YÜKSEKDAĞ 30 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Duruşmada çıkan kararda, eski HPD Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında; ‘Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi ve ceza 19 yıla düşürüldü. Mahkeme, Yüksekdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve Figen Yüksekdağ, ‘Tahrik’ suçunu basın yoluyla işlediği gerekçesiyle 4 yıl 6 ay, ‘Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılma’ sebebiyle 2 yıl ve ‘Terör örgütü propagandası’ndan 1 yıl 6 ay ceza aldı. Ayrıca Figen Yüksekdağ’a Mehmet Tunç’un cenazesinde yaptığı bir başka konuşma nedeniyle 1 yıl 6 ay, seçim yasaklarına aykırı hareket etmekten 3 ay ceza verildi. Yüksekdağ, Van’da yaptığı konuşma sebebiyle de 1 yıl 6 ay ceza aldı. Yüksekdağ, toplamda 30 yıl 3 ay hapis cezası aldı.