Hafta sonu planı yapanlara kötü haber! Yurt genelinde yağış var

Hafta sonu planı yapanlar için kötü haber son dakika geldi. Meteoroloji uzmanı Yusuf Ziya Yavuz'da Yurdu, tüm yurtta yağış bekleniyor.

Hafta sonu planı yapanlara kötü haber! Yurt genelinde yağış var

Türkiye genelinde Kırkikindi yağmurlarının başlaması ile birlikte yağışlarda arttı. Hafta sonu planı yapan vatandaşlar cumartesi pazar hava durumu nasıl olacak sorusuna yanıt arıyordu. Meteoroloji uzmanı Yusuf Ziya Yavuz bir son dakika açıklaması yaparak hafta sonu için kötü haberi duyurdu. Yurt geneli Cumartesi günü yağışlı olacak. Pazar günü ise Ege kıyıları hariç Yine Türkiye genelinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji il il hava durumu tahmin raporu haberimizde…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde hava tahmin uzmanı olarak görev yapan Yusuf Ziya Yavuz hafta sonu hava durumuna ilişkin bilgi verdi. Bu hafta sonu Türkiye genelinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Özellikle cumartesi günü için yurtta şiddetli ve gök gürültülü yağış beklenirken pazar günü ise Güney Ege kıyıları haricinde ülke genelinde yine gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor.

O BÖLGELER CUMARTESİ GÜNÜNE DİKKAT

Meteoroloji uzmanı Yusuf Ziya Yavuz bölge bölgede uyarılarda bulundu. Özellikle Marmara'nın batısında Çanakkale Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde cumartesi günü kuvvetli yağış beklendiğini belirten Yavuz, yağışların gök gürültülü sağanak şekilde olacağını bildirdi.

Konya'nın Kuzey kesimleri, Niğde Kayseri ve Sivas çevreleri ise İç Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli yağış alacak iller olarak açıklandı. Özellikle orta ve Doğu Karadeniz'de de iç kesimlerde yok lokal olarak kuvvetli yağışlar görülecek. Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun hemen hemen tamamı ve Batman ile Siirt çevrelerinde de kuvvetli yağışlar etkisini gösterecek.

SICAKLIKLARDA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji uzmanı Yavuz aynı zamanda yurt genelinde de hava sıcaklıklarının cumartesi günü itibariyle önemli ölçüde düşüş kaydedeceğini dile getirdi. Pazar günü ise yine Yurt genelinde kuvvetli Poyraz ile beraber sıcaklıklarda bir miktar daha düşüş görülecek. Önümüzdeki hafta boyunca sıcaklık düşüşü sürecek.

İSTANBUL'DA HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji uzmanı Yavuz, İstanbul'un hafta sonu hava durumuna ilişkin de değerlendirme yaptı. İstanbul'da hava sıcaklığının 17-18 derece civarında seyredeceğini belirten Yavuz, gece ise sıcaklıkların 12-13 dereceye kadar düşeceğini ifade etti.

ANKARA'DA HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Başkent Ankara'da sıcaklık düşüşü beklendiğini dile getiren Yavuz, 17/18 derecelere kadar gerileme olacağını ifade etti. Gece sıcaklıklarında ise Ankara'da düşüşün biraz daha hızlı olacağını belirten Yavuz, haberi Pazartesi'ye bağlayan gece 2 derece sıcaklık beklediklerini dile getirdi.