İstanbul’da 29 kişinin öldüğü yangının çıkış nedeni belli oldu

İstanbul’da Gayrettepe’de çıkan yangın tüm Türkiye’yi yasa boğdu. 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili tüm detaylar yakından takip edilirken yangının çıkış nedeni de merak edilenler arasında.

İstanbul’da 29 kişinin öldüğü yangının çıkış nedeni belli oldu

Beşiktaş’a bağlı Gayrettepe’de çıkan dev yangın 29 kişiyi hayattan kopardı. Gelen haberle birlikte tüm Türkiye büyük bir üzüntü yaşarken yangında hayatını kaybedenlerin yakınları hastane bahçesinde gözyaşlarına boğuldu. Bölgeden tüm gelişmeler aktarılmaya devam edilirken yangının çıkış sebebi de merak ediliyordu. 16 katlı binanın en alt katında meydana gelen yangının kaynak işlemi yapıldığı sırada tüpün patlamasıyla başladığı belirtiliyor.

29 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Olay, 2 Nisan 2024 Salı saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde meydana geldiği aktarılan yangın Gayrettepe’de bulunan 16 katlı binanın en alt katındaki bir gece kulübünde yaşandı. Ramazan ayı dolayısıyla kapalı olan ve tadilat yapıldığı belirtilen gece kulübünde meydana gelen yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Yangının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri hızlıca yangına müdahale etmeye başlarken bölgeden acı haberler geldi. Yangında hayatını kaybedenlerin çoğunun dumandan zehirlendiği bilgisine yer verildi.

istanbul-da-29-kisinin-oldugu-yanginin-cikis-nedeni-belli-oldu.jpg

TÜPÜN PATLAMASIYLA ELYAF MALZEMELER TUTUŞMUŞ

Türkiye’yi derinden üzen yangın haberiyle ilgili tüm detaylar yakından takip edilirken 29 kişiyi hayattan koparan yangının çıkış nedeni de araştırılıyor. İtfaiye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, tadilat yapılan gece kulübünde ses yalıtımı ve dekor tadilatı çalışmaları esnasında kaynak işlemi yapılırken tüp patlaması yaşandı ve tüp patlamasıyla birlikte elyaf malzemeler tutuştu. Mekana ait tek kapı olduğu bilgilerine yer verilirken içeride mahsur kalanların çoğunun dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirtiliyor.

istanbul-da-29-kisinin-oldugu-yanginin-cikis-nedeni-belli-oldu-001.jpg