İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu seçim sonrası U dönüşü yaptı

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, seçim öncesi “Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum” açıklaması ile gündem olmuştu. Eyüp Aksu Seçimden sonra adeta U dönüşü yaptı.

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu seçim sonrası U dönüşü yaptı

İstanbul'da taksi sorunu devam ederken taksimetre fiyatları da vatandaşa İsyan ettiriyordu. Partili adayların ana gündemlerinde seçim öncesi taksi problemi de yer almıştı. İBB daha önce 15 kez Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya teklifte bulunmuş ancak bu teklifler reddedilmişti. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde “Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum” açıklaması ile de Gündem olan Eyüp Aksu seçim sonrasında adeta U dönüşü yaptı.

UYGUN TEKLİF GELİRSE KARŞI ÇIKMAYACAĞIZ

31 Mart yerel seçimlerini Ekrem İmamoğlu’nun kazanması ve mecliste de CHP’nin üstünlüğü alması ile birlikte Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'dan adeta U dönüşü geldi. Seçim öncesi İBB'nin 15 kez teklifte bulunmasına rağmen bu teknikleri reddeden Eyüp Aksu Bu defa İBB’ye çağrı yaptı. Eyüp Aksu açıklamasında, hukuka uygun taksi artışı konusunda teklif gelmesi halinde karşı çıkmayacaklarını söyledi.

İSTANBUL'DAKİ TAKSİ SORUNU VATANDAŞI İSYAN ETTİRİYOR

Taksiciler sürekli zam beklentisi içine girerken İstanbul'da taksi sorunu da vatandaşı İsyan ettiriyor. Son zamların ardından kısa mesafe ücreti 90 TL'ye yükseltilmişti. Bu ücreti yeterli bulmayan taksiciler yeni zam beklentisi içine girdi. Ancak taksicilerin zam beklentisi vatandaşın da tepkisine sebep oluyor. Bu sebeple İBB en makul çözümü sunmak adına yeni teklif hazırlıyor.