Kök Maaş Sürprizi! 4A, 4B, 4C Emeklilerini Sevindirecek Zam

4A, 4B, 4C’li emekliye sevindirici haber var. Kök maaş zammı için düğmeye basıldı. Emekli maaşları güncelleniyor.

Kök Maaş Sürprizi! 4A, 4B, 4C Emeklilerini Sevindirecek Zam

Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği Temmuz zammıyla ilgili yeni gelişmeler var. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı oranı, Mart ayı enflasyon verileriyle birlikte yüzde 15,05 olarak belirlendi. Hükümet, ekonomik adımlarını sıklaştırırken, emeklilerin maaşları üzerinde önemli düzenlemeler yapmayı planlıyor.

Emekli maaş alan milyonlarca vatandaş için son dakika sürprizi var. 4A, 4B, 4C emeklisinin tamamını sevindirecek rakamlar belli oldu. Emekli kök maaş zammı için bir veri daha ortaya çıktı. Türkiye istatistik kurumu tarafından bugün Mart 2024 enflasyon verileri açıklandı. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Emekli kök maaş zammı kaç TL olacak? Temmuz ayında emekli ve memura yapılacak olan yeni zam ve detaylar haberimizde…

emekli-kok-maas-zammi-1.jpg

YENİ ZAM ORANLARI VE BEKLENTİLER

Emekli maaşlarını ilgilendiren açıklama bugün TÜİK tarafından yapıldı. Ocak ve Şubat enflasyon verilerinin ardından Mart 2024 enflasyon oranları da belli oldu. Mart ayı enflasyon verileriyle birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 15,05 olarak netleşti. Artık geriye 3 aylık veri kaldı. Bu oran, Nisan, Mayıs ve Haziran ayının enflasyon verileriyle tamamlanacak ve Temmuz zammı kesinleşecek.

emekli-kok-maas-zammi-2.jpg

EMEKLİLERE YÖNELİK DÜZENLEMELER

Hükümet, yerel seçimler sonrası, enflasyonu düşürme hedefinin yanı sıra, emeklilerin maaşlarına ilişkin düzenlemeler üzerinde de yoğunlaşacak. Özellikle kök maaş düzenlemesi, refah payı ve taban aylık artışı gibi formüller değerlendiriliyor. Seçim sırasında küskün olan ve sandığa gitmeyen milyonlarca emeklinin gönlünün alınması için yeni adımlar yolda. Zam düzenlemelerinin yanı sıra emekliye sosyal destek verilmesi de gündemde. Bu konuda izlenecek adımlar yavaş yavaş kamuoyuna duyurulacak.

emekli-kok-maas-zammi-3.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTIYOR MU?

Ocak 2024'te yapılan düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlenmişti. Şimdi ise en düşük maaşın 12.500 TL’den başlaması ve talepler doğrultusunda 17.002 TL’ye kadar çıkarılması konuşuluyor. Bu artışın da Temmuz ayında yapılması öngörülüyor.

MEMUR MAAŞLARINDAKİ ZAM ORANLARI

Memur maaşlarına ve memur emeklilerinin aylıklarına 2024'ün ilk altı ayında %15, ikinci altı ayında %10 zam öngörülüyor. Bu düzenlemeyle Mart ayından itibaren memurlar enflasyon farkını da almaya hak kazandı.

emekli-kok-maas-zammi-4.jpg

EMEKLİYE ERKEN ZAM GELİR Mİ?

Emekliye erken zam olup olmayacağı da merak ediliyor. Ancak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaş zammı için Temmuz ayını işaret etmişti. Seçimlerin de tamamlanması sebebiyle emekli maaşlarına yapılacak zammın Temmuz ayında yani planlandığı gibi olması bekleniyor.