Merkez Bankası’nın eski başkanı geri dönüyor! Kulisler bununla çalkalandı

Kulisleri hareketlendiren iddia kısa sürede sosyal medyanın da gündemine yerleşti. İddiaya göre Merkez Bankası’nın eski başkanı geri dönüyor. Eski başkan Erkan’ın BDDK Başkanı olarak atanacağı iddia edildi.

Merkez Bankası’nın eski başkanı geri dönüyor! Kulisler bununla çalkalandı

Yılın başında görevinden istifa eden Hafiza Gaye Erkan’ın başka bir görevle geri döneceği iddiası kulisleri bir hayli hareketlendirdi. Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın BDDK Başkanı olarak atanacağı öne sürüldü. Kulislerdeki iddialara göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaye Erkan’ın BDDK Başkanı olarak atanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna etti. Söz konusu atamanın Haziran ayında gerçekleşeceği de iddialar arasında yerini aldı.

ŞUBAT AYINDA İSTİFA ETMİŞTİ

Hafize Gaye Erkan, 2024 yılının Şubat ayında Merkez Bankası Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Gaye Erkan'ın geri döneceği iddiası kulisleri bir hayli hareketlendirdi. Merkez Bankası'nın eski başkanı Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olarak görev alacağı iddia edildi. Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrasında Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan olmuştu.

merkez-bankasinin-eski-baskani-geri-donuyor-kulisler-bununla-calkalandi.jpg

YENİ GÖREV İDDİASI

Kulislerde konuşulan iddialara göre Hafize Gaye Erkan, yeni bir görev üstlenecek. Erkan'ın BDDK Başkanı olarak atanacağı öne sürülüyor. Gündemde yer alan iddialara göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erkan'ın BDDK Başkanlığı'na ataması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ikna etti. Bu atamanın gerçekleşmesi durumunda Hafize Gaye Erkan, mevcut BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun koltuğunu devralacak. Atamanın ise Haziran ayında gerçekleşeceği iddia ediliyor. Gündemde geniş yer bulan bu iddiaların gerçekliği ise henüz bilinmiyor. Konuyla ilgili resmi kaynaklardan yapılan herhangi bir açıklama bulunmuyor.