Meteoroloji’den kritik UYARI! Gökten adeta çamur yağacak camları kapıları sıkı sıkı kapatın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son hava durumu tahminleri gelmeye devam ediyor. Son hava durumu tahmin raporlarıyla uyarılarına devam eden MGM’den yine kritik uyarılar geldi. MGM, toz taşınımı konusunda uyardı.

Meteoroloji’den kritik UYARI! Gökten adeta çamur yağacak camları kapıları sıkı sıkı kapatın

Bugün için kritik uyarılarda bulunan Meteoroloji, Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de toz taşınımı beklendiğini bildirdi ve vatandaşları olası olumsuz durumlara karşı uyardı. Ayrıca Marmara ve Ege Bölgeleri için sağanak yağış uyarısı da verildi. Camlarınızı ve kapılarınızı sıkı sıkı kapatın. Toz taşınımı geliyor, gökten adeta çamur yağacak, o bölgelerde yaşayanlar dikkat. İşte MGM’den yapılan son uyarılar ve merak edilen tüm detaylar…

TOZ TAŞINIMINA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de bugün toz taşınımı beklendiğini bildirdi. Toz taşınımı ile beraber yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. Vatandaşlardan olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

meteoroloji-den-kritik-uyari-gokten-adeta-camur-yagacak-camlari-kapilari-siki-siki-kapatin-001.jpg

HAVA SICAKLIKLARI 2-6 DERECE ARTIYOR

Meteoroloji’nin son tahmin raporuna göre yurt genelinde hava sıcaklıkları güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece artıyor. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yapılan son tahminlere göre ülkenin kuzey ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç ve yüksek kesimleri ile Manisa ve Antalya’nın kuzeybatısı, Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel olmak üzere yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer yerlerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

meteoroloji-den-kritik-uyari-gokten-adeta-camur-yagacak-camlari-kapilari-siki-siki-kapatin.jpg

3 BÖLGEYE TOZ TAŞINIMI UYARISI

Meteoroloji’den 3 bölgeye toz taşınımı uyarısı geldi. Tahminlere göre, MarGüney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de toz taşınımı beklentisi var. Öte yandan hava sıcaklıklarının da güney, iç ve batı kesimlerde 2-6 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden hafif ara sıra ise orta kuvvette esmesi bekleniyor.