Meteoroloji'den 12 İl İçin Kuvvetli Yağış Alarmı!

Meteoroloji 7 Nisan 2024 hava durumu tahminleri yayınlandı. Bugün 12 ilde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den 12 İl İçin Kuvvetli Yağış Alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre, 7 Nisan tarihinde ülkenin birçok bölgesi yağışın etkisi altında kalacak. Özellikle Marmara'nın batı kesimleri, Ege'nin kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Giresun ve Rize çevreleri sağanak ve aralıklı gök gürültülü sağanak yağışa hazırlıklı olmalı. Dikkat çeken bir uyarı da Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güney bölgeleri için yapıldı; burada yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI UYARILAR

Kuvvetli yağışların neden olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğine dikkat çekiliyor. Ayrıca, özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda bulunan yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine ve kar erimelerine bağlı heyelan riskine karşı uyarılarda bulunuluyor.

SICAKLIK DÜŞÜŞLERİ VE RÜZGAR BİLGİSİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, batı ve güneydoğu bölgelerinde hava sıcaklıklarının 2 ila 6 derece düşeceğini tahmin ediyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.