Sarı Alarm! Meteoroloji Tam 13 İl İçin Uyarı Yayınladı

Meteorolojiden tam 13 il için sarı kodlu uyarı geldi. Sıcaklıklar düşecek, yoğun sağanak yağış ve şiddetli Rüzgar etkili olacak.

Sarı Alarm! Meteoroloji Tam 13 İl İçin Uyarı Yayınladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Mayıs 2024 hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yeni hava durumu tahminlerine göre sıcaklıklarda önemli değişiklikler beklenirken bazı illerde yoğun sağanak yağış ve şiddetli Rüzgar etkili olacak.

SAĞANAK YAĞIŞ VE RÜZGAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan yeni hava durumu tahmin raporuna göre Türkiye genelinde hava bugün parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, Karadeniz, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Konya Çankırı Eskişehir Van ve Hakkari çevrelerinde yer Yer gök gürültülü sağanak yağış görülecek nokta Ayrıca meteoroloji Güneydoğu Anadolu, İç ve Doğu kesimleri için toz taşınımı uyarısı yaptı.

SARI KOLLU UYARI VERİLEN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün bazı iller için sarı kodlu uyarıverdi. O illerde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor. Sarı kodlu uyarı yapılan 13 il şöyle:

“Antalya, Burdur, Edirne, Isparta, İzmir, Muğla, Van, Balıkesir, Çanakkale, Hakkari, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ”

BUGÜN HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bugün hava sıcaklığı Akdeniz Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir ila 3 derece arasında artacak. Yurdun diğer bölgelerinde ise sıcaklıkta önemli bir değişiklik beklenmiyor.