Seçim sonucunu emekli belirledi

31 Mart yerel seçimleri tamamlandı sandıkların neredeyse %100'e yakını açıldı. Seçim sonuçları tüm Türkiye için sürpriz oldu. Emeklinin haklı tepkisi seçimin sonucunu belirledi.

Seçim sonucunu emekli belirledi

31 Mart yerel seçimleri tamamlandı ve artık oy sayma işlemleri de yüzde yüze yakın olarak bitti. Yerel seçim sonuçları tüm Türkiye için sürpriz oldu. Özellikle AK Parti'nin kalesi olan birçok bölgede CHP'nin kazanması büyük şaşkınlık yaratsa da sonuç Aslında emeklinin tepkisinden belliydi.

Seçim öncesi emekliye ek zam iddiaları sık sık gündeme gelmişti. Ancak emekliler beklediğini alamadı. Hem bayram ikramiyesi konusunda hem de emekli zammı konusunda vaatler yerine getirilmeyince emekli vatandaşlar sandıkta tepkisini gösterdi. Seçim sonuçlarında belirleyici olan emeklinin oyu oldu.

31 MART SEÇİM SONUÇLARI SÜRPRİZ OLDU

Türkiye'nin heyecanla beklediği 31 Mart seçimleri tamamlandı. Birçok ilde sürpriz sonuçlar çıktı. AK Parti Kalesi olarak nitelendirdiği birçok ili kaybederken genel sonuçlarda da büyük bir hezimet yaşadı. Türkiye genelinde CHP 1. Parti konumuna yükselirken Yeniden Refah Partisi’nin aldığı Oylar da dikkatleri çekti.

EMEKLİLER TEPKİSİNİ SANDIKTA GÖSTERDİ

31 Mart seçimlerinin en önemli sonucu ise emeklilerin sandıkta gösterdiği tepkiler oldu. En düşük emekli maaşının 10.000 TL olması, Bayram ikramiyesinin emekliye vadedilen seviyeye yükseltilmemesi seçim sonuçlarına doğrudan etki gösterdi. Milyonlarca emekli vatandaş ya Sandığa gitmedi ya da AK Parti'ye tepki oyu olarak CHP'ye oy kullanmayı tercih etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'da seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada bu durumu vurguladı. Hatalarının farkında olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan gereken sonucu çıkaracaklarını ve doğru adımları atacaklarını dile getirdi.