SGK duyurdu! Liste güncellendi İşe giriş tarihleri değişti! Hemen kontrol edin

SGK'dan çalışanlar için son dakika açıklaması geldi. Liste güncellendi, ilk işe giriş tarihleri değişti. Hemen e-Devlet'ten kontrol edin.

SGK duyurdu! Liste güncellendi İşe giriş tarihleri değişti! Hemen kontrol edin

SGK'dan son dakika yeni düzenleme duyurusu geldi. Milyonlarca çalışanın işe giriş tarihlerinde değişiklik yapıldı. 1999 yılında SGK mevzuatında yapılan değişiklik doğrultusunda emeklilik için yaş şartı getirilmiş ve milyonlarca kişinin emeklilik tarihi değişmişti.

Ne yazık ki bu düzenleme sebebiyle birçok kişi yaştan emeklilik hakkını kaybetmişti. Yaş şartını tamamlayamayan vatandaşlar sonra yıllarda emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi istemeye başlamıştı. Bu düzenlenene geçtiğimiz yıl kabul edilerek hayata geçti. EYT'li milyonlarca kişi de böylelikle emeklilik hakkını elde etti.

EYT YASASI İLE MİLYONLARCA KİŞİYE ERKEN EMEKLİLİK GELDİ

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi uzun süreden beri devam eden bir sorun olarak sık sık gündeme geliyordu. Geçtiğimiz yılı yapılan yerel seçimler öncesinde AK Parti hükümeti Düğmeye bastı ve EYT düzenlemesi TBMM'de kabul edilerek yürürlüğe girdi. Böylece milyonlarca vatandaş kaybettikleri erken emeklilik hakkını yakaladı.

EYT düzenlemesinde şartlar arasında sigorta girişinin 1999 ve öncesi olması da vardı. Milyonlarca kişiye erken emeklilik yolu açılırken EYT'yi Kıl payı kaçıranlar için de yeni bir düzenleme talebinde bulunuluyordu. SGK'dan bu konu ile ilgili yeni bir son dakika açıklaması geldi.

İŞE GİRİŞ TARİHLERİ DEĞİŞTİ

Emeklilik için işe giriş tarihinin önemi oldukça büyük. SGK'dan yapılan son dakika açıklamasına göre birçok kişinin işe giriş tarihi bir çırpıda değişti. Özellikle staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiren yeni düzenleme ile işe giriş tarihleri güncellenirken e-devlet üzerinden Yeni güncellemeyi kontrol etmeyi mümkün olduğu bildirildi.

E-DEVLET'TEN HEMEN KONTROL EDİN

İşe giriş tarihini kontrol etmek isteyenler e-devlet aracılığı ile TC kimlik numarası ile şifre ile giriş yaptıktan sonra çalışma hayatım bölümüne tıklayarak sigorta giriş tarihlerini kontrol edebilir. Böylelikle vatandaşlar emeklilik hesabı yaparken işe başlangıç tarihini de rahatlıkla öğrenme şansına sahip oluyor.

Özellikle staj ve çıraklık mağduru kişiler erken emeklilik için bir süredir talepte bulunuyordu. SGK uzmanlarına göre staj ve çıraklık mağdurlarının öncelikli olarak yapması gereken İslam sigorta başlangıç tarihlerini kontrol etmek. Ardından da şu anda torba yasa maddeleri arasında bulunan yeni düzenlemeyi beklemek gerekiyor.