SON DAKİKA Ankara Emniyeti’nde 3 üst düzey görevden uzaklaştırma kararı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasında Ankara Emniyeti’nde 3 üst düzey görevden uzaklaştırma kararı alındığı bilgisine yer verildi. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yaşanan yeni gelişme gündemin ilk sıralarına yerleşti.

SON DAKİKA Ankara Emniyeti’nde 3 üst düzey görevden uzaklaştırma kararı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yaşanan yeni gelişme İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşıldı. İçişleri Bakanlığı, iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara İl Emniyet Müdürü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı’nın görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 4 polisin Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüştükleri ayrıca İzmir'e giderek beraber yemek yedikleri iddia edilmişti. Gündem olan bu iddiaların ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti ve iddiaların odağındaki polislerin durumunun açığa kavuşturulması için 3 emniyet müdürü görevden uzaklaştırıldı.

son-dakika-ankara-emniyetinde-3-ust-duzey-gorevden-uzaklastirma-karari.jpg

3 EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Gündemin ilk sıralarında yer alan bu konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir son dakika açıklaması geldi. Ankara Emniyeti'nde 3 üst düzey görevden uzaklaştırma kararı alındığını açıklayan Bakanlık, 'Ankara'daki bir organize suç örgütü ile ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca görevlendirilen Mülkiye Müfettişlerince, soruşturmanın selameti açısından Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı görevden alınmıştır.' denildi.