SON DAKİKA Tokat’ta bir deprem daha ! AFAD SON DEPREMLER

Bu akşam saatlerinde 5,6 büyüklüğünde depremle sarsılan Tokat’ta bir deprem daha meydana geldi. Saat 21.43’te bir deprem daha yaşandığı bildirilen kentteki depremin merkez üssü yine Sulusaray olan bir sarsıntı daha yaşandı.

SON DAKİKA Tokat’ta bir deprem daha ! AFAD SON DEPREMLER

Akşam saatlerinde 5,6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 21.55'te bir deprem daha yaşandı. Depremin ardından son dakika açıklaması yapan AFAD, saat 21.43'te merkez üssü yine Sulusaray olan 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini aktardı. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi.

TOKAT BEŞİK GİBİ SALLANIYOR

18 Nisan 2024 Perşembe (bugün) saat 18.11'de merkez üssü Tokat'ın Suluşehir ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Sarsıntı Tokat'ın yanı sıra çevre illerden de hissedilmiş ve kentte 19 Nisan 2024 Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmişti. Depremin ardından AFAD ve İçişleri Bakanlığı'ndan peş peşe açıklamalar geldi. AFAD, saat 18.11'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin yerin 5.99 kilometre derinliğinde yaşandığını kaydetmişti. Deprem sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ekiplerin bölgedeki taramalarına devam ettiğini aktardı. Beşik gibi sallanan Tokat'ta yine aynı bölgede bir deprem daha yaşandı.

4 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA OLDU

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 21.43 sıralarında 4 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandığını duyurdu. Sarsıntı yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

son-dakika-tokat-ta-bir-deprem-daha-afad-son-depremler.jpg

CAN KAYBI VEYAYARALANMA YOK

Akşam saatlerinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saha tarama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi ve can kaybı veya yaralanma bilgisi olmadığını belirtti. AFAD'dan da son dakika açıklamaları gelmeye devam ederken bölgedeki son durumu aktaran AFAD, depremden Yozgat'ta 1 ev, Tokat'ta ise 5 ahırın etkilendiğini bildirdi.