Van’daki mazbata olayında yeni gelişme! YSK itirazı kabul etti

Van’daki mazbata olayı ile ilgili bir son dakika gelişmesi aktarıldı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Van’da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı, yapılan itiraz üzerine geri alınarak AK Parti’nin adayı Arvas’a mazbata verilmişti.

Van’daki mazbata olayında yeni gelişme! YSK itirazı kabul etti

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen Yerel Seçimlerin ardından Van’da ortalık karıştı. 31 Mart’ta Van’da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın Adalet Bakanlığı’ndan yapılan itiraz üzerine seçilme hakkı alınmış ve YSK Kurulu, DEM Partili Abdullah Zeydan yerine AK Parti’nin adayı Abdulahat Arvas’ı belediye başkanı olarak belirleyerek mazbatayı Arvat’a vermişti. Karara tepkiler çığ gibi büyürken Van başta olmak üzere çok sayıda ilde protesto gösterileri düzenlendi.

YSK’DAN MAZBATA KARARI

Mazbatanın AK Parti’nin adayına verilmesi ve Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının alınması sonrasında bu konuyla ilgili tüm gelişmeler gündemde geniş yer bulmaya devam ederken YSK’dan bir son dakika kararı geldi. DEM Parti’nin mazbataya ilişkin itirazını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK), partinin itirazını kabul etti. Aktarılan bilgilere göre YSK, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan’a verilmesine hükmetti.

van-daki-mazbata-olayinda-yeni-gelisme-ysk-itirazi-kabul-etti.jpg

DEM PARTİ’DEN AÇIKLAMA

YSK’nın kararının ardından DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki’den bir açıklama geldi. YSK’nın oy çokluğu ile itirazlarını kabul ettiğini aktaran Tiryaki, ‘Yüksek Seçim Kurulu’nun kararları bildiğiniz gibi kesin. Herhangi bir itiraz olanağı yok. Anayasa Mahkemesi denetimine de tabii değil. Dolayısıyla başvurulacak başka bir makam olmadığı için mazbata Abdullah Zeydan’a verilecek.’ dedi. Kararın ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan DEM Parti ise 'Dostlarımızın ve demokratik kamuoyunun direnişi sonucunda Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan'a mazbatasının verilmesine karar verilmiştir.' denildi.