YSK 6 il ve 10 ilçe için kararını açıkladı

31 Mart Yerel Seçimleri geride kalırken seçimin ardından itiraz süreci devam ediyor. Bu süreçte Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelen açıklamalar da yakından takip ediliyor. YSK, 6 il ve 10 ilçe için yapılan başvuruları karara bağladı.

YSK 6  il ve 10 ilçe için kararını açıkladı

YSK, 6 il ve 10 ilçe için siyasi partilerden gelen başvuruları karara bağladı. Şırak, Van, Amasya, Kırklareli, Bingöl ve Ardahan illeri için yaptığı başvurularla ilgili kararını duyurdu. YSK yaptığı değerlendirmeler sonrasında 6 il ve 10 ilçe için kararını açıklarken Van’da seçimlerin iptali kabul edilmedi. İlçelerdeki başvurular da reddedildi.

VAN’DA SEÇİMLERİN İPTALİ TALP EDİLDİ

Vatan Partisi, 31 Mart 2024’te Van’da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın kazandığı belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itirazda bulundu. Başvuruyu değerlendiren YSK, Vatan Partisi’nin Van için iptal talebini kabul etmedi. 6 il ve ilçede de iptal talepleri reddedildi.

YSK KARARINI AÇIKLADI

DEM Parti’den Şırnak için gelen iptal talebini, AK Parti’den Ardahan için gelen iptal talebini, yine DEM Parti’den Bingöl için gelen oyların yeniden sayılması talebini, MHP’den Amasya, CHP’den Yozgat’ın Yerköy ve Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Siverek için gelen iptal taleplerini değerlendiren YSK, talepleri reddetti. Kütahya Emet, Adana Sarıçam, Ankara Kızılcahamam, Gaziantep Oğuzeli, Bolu Gerede, Erzurum İspir ilçe belediye başkanlıklarına yönelik oyların yeniden sayımı talepleri de YSK tarafından reddedildi. Ayrıca Adana Kozan’da da seçim sonuçlarına itiraz edilmişti. İtirazları değerlendiren YSK, talebi kabul etmedi.