2017’ye Nokia 18,4 inçlik dev tabletle giriyor

Nokia tarafından tasarlanan 18,4 inçlik ekrana boyutundaki tableti GFXBench tarafından keşfedildi.

2017’ye Nokia 18,4 inçlik dev tabletle giriyor
Cep telefonları kadar tabletler de hayatımızın bir parçası haline geldi. Özellikle genç kullanıcılar dizüstü bilgisayarlar yerine tabletleri tercih ediyor. Gerek kullanım rahatlığı, gerekse taşıma kolaylığı nedeniyle bilgisayarlar yerine alternatif olarak kullanılan tabletler gün be gün gelişiyor. 2017’nin tabletlerdeki son gelişmesi de Nokia’dan geldi.


Microsoft ile anlaşmasının bitmesi üzerine akıllı telefon pazarına dönüş yapan Nokia’nın 2017 yılı için hazırladığı dev tabletin özellikleri açıklandı
 

Nokia’nın tabletinin en dikkat çeken özelliği 18,4 inçlik ve 2M çözünürlüğüne sahip dev ekranı. Tablet bu ekran boyutu ile dizüstü bilgisayar boyutuna ulaşıyor. Cihaz, Android 7.0 Nougat ile çalışıyor.  Günümüz tabletlerine göre oldukça büyük olan Nokia’nın son tableti, 2.2 GHz Snapdragon 835 işelmcisinin çipi 8 çekirdeğe sahip. Ayrıca tablet 1440p ekran. 4K kayıt yapabilen 12 MP ön ve arka kamera, 64 GB dahili depolama alanı, 4 GB RAM, 4G LTE, Bluetooth, GPS, NFC, pusula ve LED flaş özelliklerini de içinde barındırıyor.


İŞTE O TABLETİN ÖZELLİKLERİ


Nokia'nın yeni tableti MWC 2017’de tanıtılabilir.