Akıllı prezervatif çip teknolojisiyle üretildi

Modern geçmişi 400 seneye varan ve ilk amacı doğum kontrolü olan prezervatifler, günümüz çağında akıllanıyor. Dünya nüfusunun ortalama 50 milyon çift düzenli olarak prezervatifle korunuyor.

Akıllı prezervatif çip teknolojisiyle üretildi
British Condom firması i-Con adlı ilk akıllı prezervatifi açıkladı. Firma prezervatif üretiminde son noktayı koydu ve tek kullanımlık olmayan, içinde bir çip bulunan prezervatifi piyasaya duyurdu.

Akıllı prezervatif içinde bir çip barındırıyor. Bu çip sayesinde ilişki sırasında yakılan kalori, hız ve toplam süre gibi bilgiler verileştirilip işleniyor. İlişki sırasında vücut ısısını da ölçen bu çipe bluetooth ile telefondan bağlanılabiliyor. Tespit edilen bilgiler internetde saklanabiliyor. Üretilen İ_Con adlı akıllı prezervatif ilk etapta sadece İOS platformunda çalışıyor yakında Android’le de çalışabilecek



İ-Con klasik prezervatiflerden farklı olarak tek seferlik değil, defalarca kullanılabilecek. İçinde nanoçip bulunan akıllı prezervatif her boyuta uygun olduğu iddia ediliyor.British Condoms, Birleşik Krallık’ta 60 sterlin fiyatıyla satışa sunuldu. Yani Türk Lirasıyla ortalama 270 tl,

Prezarvatif kullanılmasının 1. amacı doğum kontrol yöntemi olarak ele alınsa da günümüzün korkulan hastalığı AIDS başta olmak üzere bel soğukluğu, frengi, hepatit-b gibi birçok cinsel yolla bulaşan hastalıktan da korunma yöntemi olarak kullanılır. Bu son geliştirilen akıllı prezarvatiflerle sağlık ve cinsel güvenlik önlemlerinin bir adım ötesine geçileceği ve ilişki sırasında toplanan verilerle cinsellikte 3. bir boyut kazanılacağı düşünülüyor.