Android cihazların son devrimi…

Google Android’e Instant Tethering özelliği geliyor.

Android cihazların son devrimi…
Bilgisayarlara yaklaşan özellikleriyle akıllı telefonlar hayatımızın hemen her anında yanımızda. Her gün gelişen teknolojiyle akıllı telefonlar bilgisayarlara donanım ve güç olarak bir adım daha yaklaşıyor.

 Mobil ortamda ve iş hayatında yanımızda bilgisayar taşımaya gerek kalmayacak seviyeye erişen telefonların son gelişmelerinden biri Google’dan geldi. 

Instant Tethering özelliği ile birlikte Android’in işlevselliği artıyor. Google Play Hizmetleri’nin 10.2 nolu sürümü ile gelecek olan bu yeni özellik android döneminin devrimlerinden biri olacak. Instant Tethering Android’in sahip olduğu Hostpot (mobil erişim noktası) özelliğini bir üst boyuta taşıyor. 
Bu özellikle birlikte standart erişim noktasının ötesinde bağlı cihazlar birbiri arasında iletişim kurabilecek. 

Ağdan uzak kalan cihazlar da bluetooth üzerinden ağa katılabilecek. Birçok işlev aynı ağ üzerinden  çok daha kolay ve hızlı yapılabilecek. 

Bunun sadece Android’e özel ve tek bir Google hesabına bağlı cihazlar arasında kullanılabilecek. Eğer internet bağlantısı olmayan bir Android tableti, telefonun internet bağlantısını kullanarak bağlanmak isteyip istemeyeceğinizi size soracaktır. Mobil erişim noktası talebi Bluetooth üzerinden gönderiliyor.

Hotspot’dan bir basamak üste olan Instant Tethering özelliği “kabaca anında bağlanma” olarak adlandırılıyor.  bilgilere göre bu özellik şu an sadece Android 7.1.1.çalıştıran Nexus ve pixel cihazlarda kullanılabilir. Alt sürümlerinde bu özelliğin kullanılıp kullanılamayacağına dair henüz net bir bilgi yok.