Apple Macbook kendi işlemcisini kullanacak!

Apple ürettiği cihazların hemen tüm parçalarını da kendi markasıyla oluşturmakta. Mac bilgisayarlarda işlemci olarak yine dünya devi olan İntel’i kullanmakta. Apple Mac bilgisayarlarda işlemci değişikliğine gitmek istiyor.

Apple Macbook kendi işlemcisini kullanacak!
Apple'ın hayali gerçek oluyor

Kendi işlemcisine geçiş yapmayı yıllardır isteyen Apple, kendi markası ile yapacağı işlemci için kolları sıvadı. Bu konudaki çalışmalarını sürdüren Apple’ın Macbook işlemcileri adına oldukça büyük adımlar attığı ve yol kat ettiği ortaya çıktı. Steve Jobs, 2005 yılında Apple bilgisayarlarında Intel işlemci kullanacağını duyurmuş ve 2006 yılında Intel işlemcili Mac’ler piyasaya çıkmıştı. 2006 yılından beri Intel işlemci kullanan ve bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamayan Apple kendi işlemcisine geçiyor.

Yeni işlemcinin özellikleri nasıl olacak?

Apple, kendi işlemcini bilgisayarlarına entegre ederek donanım- yazılım uyumunu zirveye taşımak istiyor. Yeni işlemci ARM tabanlı Macbook Pro modellerindeki Touch Bar’ın ve Toch ID teknolojisinin çalışmasını sağlayan T1 yongasından farklı olarak çok daha fazla görevi üstlenecek.
Mac bilgisayarlarda, cihaz uyku durumundayken arka planda işlemler gerçekleştirilmesine izin veren Power Nap moduna geçiş yapıldığında, Intel işlemci devre dışı bırakılarak tüm yükü geliştirilmekte olan T310 işlemcisi üstlenecek ve önemli bir güç tasarrufu sağlanacak.