Apple'den flaş dava

Teknoloji devi olan Apple'ın, tedarikçisi olan Qualcomm'a telif ücretleri hakkında haksız rekabete sebep olduğu için 1 milyar dolarlık tazminat davası açtığı bildirildi bu gelişme teknoloji gündeminde geniş yankı uyandırdı.

Apple'den flaş dava
Gelen haberlere göre Teknoloji devi Apple, istenilen telif ücretinin diğer firmalara göre 5 kat fazla olmasından dolayı, haksız rekabete yol açan tedarikçisi Qualcomm'a tazminat davası açtı.


Apple'dan Qualcomm'a 1 milyar dolarlık tazminat davası!
iPhone'un içindeki çipleri üreten Qualcomm, bu söz konusu çiplerini üretmetmek için fazladan telif ücreti aldığını ve alınan ücretin haksız rekabete yol açmasından dolayı Apple, Qualcomm'a 1 milyar dolarlık tazminat davası açmaya hazırlanıyor.


Açılacan tazminat davası hakkında ise Apple yetkilileri;

''Qualcomm'un  bize karşı izlemiş olduğu dışlayıcı tavırları ve yüksek telif ücretiyle  piyasada haksız rekabete yol açıyor. Qualcomm, bünyesinde temel hücresel veri standartlarına katkı sağlayan teknolojileri bulundurmakta.

Bu da doğal olarak Qualcomm'un ''telif hakları'' başlığı altında bazı ücretler alabileceği anlamına geliyor. Fakat Qualcomm'un Apple'a karşı sunmuş olduğu rakamlara bakacak olursak, diğer firmalardan 5 kat daha fazla ücret alıyor.

Apple olarak inavasyona derinden inanıyoruz. Bu yüzden kullandığımız patenler için adil ve makul fiyatları sunmakta oldukça ısrarlıyız.

Fakat Qualcoom'un bize izlemiş olduğu politikadan oldukça hayal kırıklığına uğradık. Ne yazık ki mahkemeye gitmekten başka bir şeçeneğimiz kalmadı.'' açıklamalarına yer verdi.

Apple'ın yaptığı açıklamaları kabul etmeyen Qualcomm ise olayı Güney Kore mahkemelerine taşıyacaklarını belirtti. İlerleyen günlerde Apple ile tedarikçisi Qualcomm daha sık karşı karşıya gelecek gibi görünüyor. 

Kaynak:shiftdelete.net