Facebook'a yalan haber butonu geliyor!

Facebook'a yeni bir özellik daha geliyor. Sosyal Medya üzerinden üretilen yalan haberlerin önüne geçmek için üretilen butonla yalan haber diyerek paylaşımı etiketlemek mümkün olacak. Çok kişi tarafından yalan haber diye etiketlenen paylaşımların yalan olduğu ortaya çıkacak böylece...

Facebook'a yalan haber butonu geliyor!
İlk kez Almanya'da denenecek olan Yalan Haber Butonu ile,seçim sürecine giren Almanya'da yalan haberlerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Facebook'un Almanya sayfasında duyurulan haberle, yalan haberlerin ortaya çıkarılmasını sağlamak için küçük bir uygulama yapıldığı bilgisine yer verildi. 

BBC Türkçe Servisi'nin haberine göre; ilk kez Almanya'da denenecek olan sistemle,çok sayıda yalan haber etiketi almış bir haberin bağımsız bir doğrulama kuruluşu tarafından incelemesiyle haberin gerçek mi yalan mı olduğu ortaya çıkarılacak. 

Facebook'a bu butonu oluşturmaya iten en büyük nedenlerden birinin ABD seçimlerinde aldığı eleştiriler olduğu belirtiliyor. Örneğin Facebook'ta insanlar "Papa,Donal Trump'a oy vermeyi önerdi." gibi paylaşımlarına Facebook'un zamanında müdahale edemediğini ve seçim sonuçlarını etkilendiği yönünde bir çok eleştiri almıştı. 

 Test aşamasında olay yalan haber butonun uygulamasının Almanya'daki pilot uygulamasından sonra dünya genelinde kullanılması bekleniyor.