Google AMP servisini geliştirdi mobil internet hızlandı

İnternetin mobil telefonlarda kullanımının artmasıyla, kullanıcıların mobil sayfalara erişiminin hızlanması adına Google bazı değişklikler yaptı ve AMP servisini geliştirdi.

Google AMP servisini geliştirdi mobil internet hızlandı
AMP nedir

AMP, Google mobil sayfalarının daha hızlı yüklenmesini sağlamak amaçlı oluşturulmuş bir servistir. Google, internet sitesi yayıncılarına sitelerinin yüklenmesi ve görüntülenmesi için daha iyi bir yol sunma amacı taşıyan AMP (Accelerated Mobile Pages / Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) programını ilk olarak Ekim 2015’te duyurmuştu. Ancak AMP kullanan internet siteleri, kullanıcılarının sayfalarda bulunan bağlantıları kopyalama ve paylaşmada bazı sorunlar yaşadıklarını farketti. Bugün Google, AMP tabanlı sitelerdeki bağlantıları kopyalamayı ve paylaşmayı daha kolay hale getiren bazı değişiklikler yaptığını duyurdu.


AMP’deki değişiklikler nelerdir.

Google AMP sayfaları üç farklı internet adresine (URL) sahip. Bunların ilki sayfanın orijinal internet adresi, ikincisi AMP ön bellek ön bellek internet adresi, sonuncusu ise AMP görüntüleyici internet adresi.

Google aramalarında bir sayfa görüntülendiğinde AMP görüntüleyici bağlantısına sabitleme butonu eklendi. Bu butonla kullanıcılar görüntülenen bağlantının üzerine basılı tutarak o bağlantıyı paylaşma imkanı buluyor. Bunun dışında Google AMP görüntüleyici internet adresi yerine orijinal internet adresiyle platformun doğal paylaşma akışını başlatmaya izin veren Web Share API güncellemesi üzerine çalıştığını belirtti.